Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciprian Rosca3 idei de retete rapide cand mergi cu rulota
#1
Parca si pofta de mancare este mult mai mare dupa o tura pe munte, cand te opresti la un binemeritat ospat! Daca te ingrijoreaza faptul ca nu stii ce sa gatesti vei vedea ca nu e imposibil.


1. Omleta
[Imagine: MSV8EMbl.jpg]
Ce-ti trebuie:
  • o tigaie mai mare sau o plita concava
  • sunca taraneasca cu ceva grasime, ori kaizer
  • carnaciori sau cabanos
  • o ceapa
  • cativa cartofiori
  • 12 oua
  • niste branza telemea sau de burduf
  • sare, piper, ulei vegetal
Cum procedezi:
Tai sunculita si ceapa pestisori, carnaciorii ii tai in felii mai groase, cartofii cruzi ii dai pe razatoarea mare, ori ii tai felii rotunde subtirele. Bati ouale bine-bine de tot, apoi incingi niste ulei in tigaia asezata pe foc. Rumenesti acolo sunculita, carnaciorii si ceapa, pana incep sa miroasa delicios Smile. Adaugi cartofii si acoperi cu un capac, apoi lasi totul pe foc vreo 15 minute. Urmeaza ouale batute, amesteci bine de tot si mai lasi tigaia acoperita vreo 10 minute. La final, frangi branza deasupra si gata! Micul dejun e servit.


2.Orezul ursului
[Imagine: qXwK4oil.jpg]
Ce-ti trebuie:
  • la fel, o tigaie sau o plita mai mare concava
  • vreo 500 g orez
  • 2 conserve mari de carne
  • ceapa si usturoi
  • o conserva de bulion,
  • o conserva mica de mazare
  • cativa morcovi mici
  • sare, piper, condimente dupa gust, ulei vegetal
Cum procedezi:
Intai tai ceapa pestisori si o calesti in ulei pana devine transparenta. Desfaci conservele de carne si cu furculita desfaci carnea in bucatele mai mici, dupa care le dai drumul in tigaie peste ceapa. Rumenesti putin carnea, apoi pui orezul dupa ce l-ai spalat putin. Pui si morcovii taiati feliute subtiti si amesteci bine in timp ce se prajesc. Torni si mazarea din conserva. Adaugi apa curata de izvor cu un castron, astfel incat sa acopere toate ingredientele din tigaie. Lasi totul sa fiarba bine si cureti si feliezi usturoiul, ori il pisezi. Dupa 20 de minute in care orezul si carnea au fiert, adaugi bulionul si usturoiul si mai lasi sa fiarba vreo 10 minute. Urmeaza condimentarea si masa de pranz e gata!


3. Briose de padure (desert ori cina)
[Imagine: cuGNsEPl.jpg]
Ce-ti trebuie:
  • aceeasi tigaie sau plita
  • 1 castronel plin cu afine (le poti lua congelate de acasa)
  • 1 bol marisor de biscuiti maruntiti in bucatele
  • 1 bol cu lapte (te poti baza pe laptele la TetraPak, pentru ca e UHT si nu trebuie sa-l tii la rece inainte sa deschizi cutia)
  • cateva linguri de margarina sau unt
  • o canita de zahar
  • 4 oua
Cum procedezi:
Bate ouale ca pentru omleta, adauga afinele si untul. Poti sa-l topesti putin inainte in tigaie. Pui si zaharul si laptele si amesteci bine de tot. Biscuitii dupa ce i-ai rupt cu mana, poti sa ii maruntesti si mai mult cu o lingura de lemn, ori cu o bucata de lemn pentru foc pe care o rulezi deasupra lor, inveliti intr-un prosop de bucatarie. Adaugi si biscuitii pisati. Incingi din nou plita cu putin unt si prajesti pe o parte si pe cealalta briosele. In functie de diametrul tigaii, iti vor iesi mai multe sau mai putine, insa important este ca acest desert este atat de usor de facut si atat de crocant, incat nu va veti mai putea opri din mancat. 
 
Telefon : 0741015477
Email : cprohome@yahoo.com
[-] Pentru aceasta postare, Ciprian Rosca a primit Like de la 3 utilizatori
  • Cristi, Cristian N., Florin Smolnicki
Raspuns
#2
Salut Cirpian,

Mi sa facut o pofta  Cu Carnatul
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 3 Vizitator(i)