Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CristiPrindere panou pe rulota
#1
Cum ati prins panoul pe rulota? Ati folosit coltare speciale? Ati lipit direct pe marginea de aluminiu?

De ce?

Eu l-am lipit direct, lasand spatii de aerisire prin care sa iasa condensul, apa prelinsa. Am facut bine? Pareri?
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#2
Eu le-am fixat de plafon cu segmente de profil "L" din otel zincat. Am montat multe pe sistemul asta, uneori cu profile de aluminiu. Suportii de plastic dedicati mi se par mult prea scumpi.
Le fixez intai de rama panoului solar, apoi le lipesc cu SIKA 11FC si supolimentar cu suruburi sau pop-nituri.
Montez profilele longitudinal, pe directia de deplasare, din considerente de aerodinamica si implicit zgomot la viteze mari.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
Raspuns
#3
Panoul solar se prinde de rulota , pe partea opusa usii, la o distanta de 10-15 cm de margine si sa fie cat de cat echilibrat fata de osie . Se pune pe partea opusa usii deoarece el mai trebuie sters de praf din cand in cand, daca instalezi cortul sau umbrarul nu mai ai posibilitatea curatarii .
Intotdeauna folosim suporti originali de prindere, singura gaurire a tavanului e doar cea pentru coborat cablurile electrice in interior. Tocmai am consiliat pe colegul Adrian Piroi si a cumparat de la exis 2 bucati de sustinere drepti pe toata latimea panoului fata si spate, 2 bucati de sustinere care se pun pe laterale pe mijloc, pentru o prindere mai buna a panoului si de suport coborare cabluri, total pret 380 lei la care se mai adauga un tub de Sikaflex 252 care costa in jur de 65 lei. Total piese 450 lei. Am preferat suportii drepti in locul coltarelor deoarece oferi aerodinamicitate iar fluxul de aer nu mai intra pe sub panou. 
Eu NU CUMPAR rulote care nu au montate corect panourile solare, nu gaurim rulota inutil, daca aceasta metoda a fost inventata si majoritatea utilizatorilor si service-urile care presteaza oficial aceasta manopera si aici il dau exemplu pe colegul Costin Tabra ,la Roxana la Exis, folosesc suportii originali de montaj pentru panouri. 
Nu sfatuiesc pe nimeni sa incerce metode rudimentare pentru motivul pretului, cei care au ales metodele astea sa faca experiente pe rulotele lor si sa nu dea sfaturi ca e mai ieftina varianta aleasa si poate inlocui solutia originala !
Raspuns
#4
Niky Radu, in topicul ăsta se discută despre variante alese de cei care au montat, nu teorii ale vânzătorilor, pe care le știm cu toții. 
Discutăm, criticăm constructiv solutiile alese. Fiecare e liber să aleagă soluția care crede că i se potrivește. 
Cred că interesează puțin (spre deloc) ce îți place tie sau care sunt criteriile după care alegi să cumperi o rulotă. 
Panoul solar este ușor, iar masa este distribuită pe o suprafață mare de aceea nu este cazul să ne facem griji cu poziționarea acestuia. Acumulatorul este greu și compact,  ideal ar fi să se poziționeze în dreptul centrul axei. În practică e destul de greu de montat chiar acolo,  așa că se va încerca un loc cat mai apropiat. 
Găurirea plafonului nu trebuue să sperie,  există destule soluții de etanșare. Chiar și la suporții de plastic dedicați, uneori este nevoie de fixare cu holzşuruburi.
Curățarea panoului (în general toate operațiile de intretinere) e bine să  se facă înainte de plecarea în vacanță, așa că nu prea contează poziția față de ușă sau cort.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
Raspuns
#5
(Ultima modificare: 04-27-2017, 12:05 PM de catre: Niky Radu.) -->
Raspunsul meu nu se adreseaza mesterilor "banuiti", se adreseaza celui care a deschis subiectul, de ce te bagi in seama cu mine , nu te inteleg...nu-ti era adresata !

Acum ma adresez tie ca sa inveti ! In situatiile in care stationezi intr-un loc un timp mai indelungat, panoul nu rezista cu stergerea de acasa, trebuie sters la fata locului, deci conteaza daca il pui pe partea opusa cortului. Daca ieseai la intalniri in comunitate ajungea si la urechile "matali" aceasta informatie . Coltarele nu se gauresc, astea sunt fanteziile tale, ele se lipesc. Singura gaurire este pentru coborarea cablurilor. Du-te si puneti un panou la un service autorizat, abia atunci poti  sa povestesti si la altii despre cum se monteaza un panou ! Este optiunea ta de a alege metoda descrisa de tine ,fa experiente pe tine, dar te rog, nu mai invata lumea sa faca prostii !
[-] Pentru aceasta postare, Niky Radu a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • SERGHEIDIN
Raspuns
#6
Eu zic ca daca lasati orgoliile la o parte poate sa iasa ceva constructiv caci amandoi aveti ceva experienta.

De gaurit plafonul tot se gaureste pentru fire. Unii din noi mai au si antene satelit trecute prin plafon (cu reglare interioara). Ca dam o gaura sau 10 este fix acelasi lucru atata timp cat se folosesc diluantii si activatorii speciali inainte de lipirea cu siliconul adecvat.
Va garantez ca daca foloseste unul silicon prost sau diluant de vopsea si nu alcool tehnic plus activator ii este suficienta si o gaura ca sa apara probleme.

La ambele rulote am folosit coltare din plastic dar am bagat si cate 2 suruburi la fiecare coltar, suruburi pe al caror filet am pus silicon din acelasi tip ca cel folosit la lipire.
La prima rulota au trecut 5 ani , am vorbit cu proprietarul si nu s-a plans de infiltratii. La actuala este montat asa de 2 ani jumatate si nu sunt probleme.

Nu sunt pr,o montare panou lipit direct pe rulota caci acesta trebuie sa se ventileze bine pe spate. Cu cat se incing mai tare cu atat le scade randamentul.
[-] Pentru aceasta postare, cornels a primit Like de la 2 utilizatori
  • costica V., Cristi
Raspuns
#7
Eu am controllerul bagat in gaura pentru baterie, am mers cu firele pe sina de aluminiu si le-am prins din loc in loc cu FC11+, sa nu iasa, desi sunt infipte destul de bine.

Nu a fost nevoie sa dau gaura in rulota. 

Daca ma apucam sa iau piese de 100 de euro ii dublam valoarea rulotei. Poate daca aveam o rulota foarte scumpa sau foarte dichisita ma gandeam de 2 ori sa fac asta, dar asa, banuiesc ca e suficient ce am facut, ma gandesc doar daca rezista la vant/curent in timpul mersului. Am tras insa destul de tare de el, mai tare decat vreun vant o va face vreodata si e destul de stabil.

Cand il aveam "portabil" il bagam tot pe rulota, randamentul nu m-a interesat atat de tare pentru ca nu sunt asa de pretentios.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • costica V.
Raspuns
#8
@cornels...coltarele nu au gauri predispuse la suruburi sa fie prinse de plafon, acele gauri le-ai facut personal, ele vin gaurite doar pentru prinderea panoului. Nu spun ca ai facut bine sau rau. Eu am folosit tehnica oficiala a montarii panourilor si rezista de cativa ani. Stiu de ce tehnic trebuiesc folositi suportii originali pentru montarea panourilor dar prefer sa nu mai continui discutia aici, are legatura cu constructia de fabrica a tavanelor la rulote ! Succese la montaje !
Raspuns
#9
Daca cunosti tehnica poate ne-o impartasesti si noua,nu suntem atat de batuti in cap sa nu o pricepem. Cunosc personal destui de pe forumul asta si am facut facultati tehnice si cred ca ar aprecia .
Cu ce ii dauneaza tavanului?
Ps . Nu traiesc din rulote sau panouri, dar as vrea sa stiu la urmatoarea rulota de ce sa nu ii dau gauri si unde sa o dau pe cea pt fire.
Raspuns
#10
Orgolii sau nu.! O gaura in plus nu e o gaura in minus. Si eu iubesc gaura ca orice coleg numa sa nu fie in acoperis

Trimis de pe al meu SM-T113 folosind Tapatalk
[-] Pentru aceasta postare, dan.achim a primit Like de la 2 utilizatori
  • Niky Radu, SERGHEIDIN
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 2 Vizitator(i)