Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin DinuMi-am luat prima rulota... primele infiltratii..
#21
Serios?...rulota aia nu are nici o problema, pe probate. A fost a fratelui meu, nu a fost rulota mea, dar o cunosc foarte bine .Ne vedem si-ti demonstrez ca sa stai linistit. Te rog sa ma suni sa stabilim o intalnire.
Raspuns
#22
(04-02-2017, 10:01 AM)Niky Radu A scris: Problema infiltratiilor nu sunt geamurile, pt ca "e" multe. E distrus scheletul de lemn, a intrat apa acolo.
Pana la urma e distrus scheletul sau rulota nu are nici o problema?
(04-02-2017, 10:01 AM)Niky Radu A scris: Eu am reparat o rulota asemanatoare identic cu aceleasi probleme si a fost cea mai grea reparatie pe care am facut la o rulota. Datorita faptului ca tot scheletul din interiorul panoului frontal este construit pe rotund, iar lemnele taiate , noi, trebuiesc taiate la un anumit unghi sa inlocuiesti putregaiul .
Nu identic.... chiar aceasi rulota....
(04-02-2017, 10:01 AM)Niky Radu A scris: Cand executi reparatiile sa arate cum a fost la origine rulota, ea nu-si pierde valoarea , daca geamurile sunt scoase si sunt facute adaptari "romanesti", o asemenea rulota nu mai are nici o valoare, ramai "ingropat" cu ea, nu vei reusi sa o vinzi.
Cube a zis ca vreau sa o vand? Eu nu cumpar rulote sa le vand mai departe....
(04-02-2017, 10:01 AM)Niky Radu A scris: Cum a subliniat un coleg mai sus, niciodata , nimeni, nu ramane cu prima rulota, tot timpul face up grade-uri marind bugetul catre o rulota model mai nou.
Asta ramane de vazut. Eu daca o vand spun cumparatorului ce probleme are, nu o vand ca sa nu raman 'ingropat' cu ea.
(04-02-2017, 10:01 AM)Niky Radu A scris: Am inteles ca esti din Bucuresti, ma ofer sa vin intr-o zi sa-ti evaluez reparatiile si ce e de facut, ca sa incepi sa o repari singurel. In primul rand trebuie gasita sursa infiltratiei si tare imi e teama ca este afectata si podeaua iar panoul frontal are fisuri deoarece s-a circulat cu ea in starea asta si nu s-a intervenit la primul semn de infiltratii sa fie reparata. Inainte sa-mi reparar singur rulota si eu am apelat la mesterii din Ploiesti, iar unul pe nume Liviu Dumitru mi-a dat o teapa de 700 euro, nu mi-a mai oferit garantia la lucrare, cu alte cuvinte era ca la inceput, doar a facut experimente pe mine, si nu a mai recunoscut ca el a facut reparatia ! Al doilea, Adi rulote, a incercat de 2 ori sa repare ce a stricat primul si nu a reusit. Idei de reparatii proaste. A treia oara am renuntat sa ma mai duc invocand garantia sa o faca cum trebuie.
Se vede ca rulota e reparata de 3 ori. Are 3 tipuri de tapet... e o reparatie in stanga cu un tapet foarte asemanator cu cel orizontal, una in dreapta cu un placaj 'fund de sertar' iuni si zona de sub geam unde sunt lufturi de 1cm intre reparatii si placajul putrezit.. (am pus o poza cu degetul meu intrat in placaj)... chederele sunt lipite cu silicon...
(04-02-2017, 10:01 AM)Niky Radu A scris: Am vandut-o in pierdere, am pierdut 1700 euro la ea, si asta intr-un an de zile, pentru ca trebuie sa faci programari, cu garantia nu ai siguranta ca vei intra imediat in reparatii chiar daca invoci posibile infiltratii, intri dupa 2-3 luni...nu-i intereseaza . Am jurat ca din acel moment nimeni nu mai face experiente pe rulota mea, pentru ca nu am 2 maini stangi !
Niky 0744670978
Lasa-ma sa nu te cred ca ai pierdut bani la rulota asta.. ti-am dat pe ea fix cat ai cerut, nu am cerut 1 euro discount.



(04-02-2017, 10:38 AM)Niky Radu A scris: Serios?...rulota aia nu are nici o problema, pe probate. A fost a fratelui meu, nu a fost rulota mea, dar o cunosc foarte bine .Ne vedem si-ti demonstrez ca sa stai linistit. Te rog sa ma suni sa stabilim o intalnire.

Pai din poze spui ca are probleme, ca e putrezita, ca are probleme si pe la podea, etc... acum spui ca nu are nici o problema.. pozele vorbesc de la sine.
Mi-ai demonstrat o data ca nu are nimic, ce sa imi mai demonstrezi a doua oara? Cand mi-a intrat mana prin ea?...


Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Raspuns
#23
Nu este vorba de aceasta rulota. Am dat un exemplu despre cum "repara" reparatorii din Ploiesti. Colegii mai vechi cunosc cazul, este vorba de o rulota Fleetwood , suma de 1700 euro pierduta nu este de la rulota ta. Nu am recunoscut din poze ca e vorba tocmai de rulota fratelui si ca e vorba de tine. Eu am estimat "maxim" ce poate avea o rulota sub panoul frontal. Rulota ta a fost reparata anul trecut,in primavara, nu am mai avut incredere sa o dau la altii, tinand cont ce am patit cu alta inainte,  reparatiile au fost profesionale, executate de mine, fratele si un tamplar. Rulota a avut 4 iesiri dupa reparatie, 2 vara si 2 iarna, nu am avut dovezi ca nu au fost facute corect reparatia. Deci nu am facut reparatia "pt. vanzare", a fost folosita intr-un timp de 10 luni si am decis ca reparatia e corecta si poate fi vanduta fara sa ma fac de ras. Esti putin bulversat si cred si usor influentat sau speriat. Nu am nimic de ascuns si incerc sa -ti dovedesc ca e foarte ok rulota, Propun sa  ne intalnim cativa cunoscatori si sa faca o evaluare separata de opinia mea, drept pentru care fac o solicitare colegilor din Bucuresti care poate intr-o zi anume sa mergem sa vedem rulota asta la Motorhome, Otopeni, loc unde o tine parcata. Cu aceasta ocazie vin si cu un aparat sa facem test de umiditate in orice loc care se considera suspect . Imi pare rau ca nu ma crezi, incerc sa-ti dovedesc contrariul, 2-3 colegi daca o vede, poate sa-si dea cu parerea. Daca am dreptate dai bere la toti, daca ai dreptate si are infiltratii, ti-o mai repar o data. Ce suspectezi tu este ca acolo unde arati in poze sunt 2 feluri de pereti, unul vechi si altul nou, intre perete si panou se afla vata minerala, nici unul dintre ele nu au probleme, este doar o problema de estetica de care nu ar trebui sa-ti faci griji. Te rog nu lua o decizie sa faci vreo reparatie pana nu asculti pareri profesionale, o desfaci degeaba. Daca tot a ajuns publica sesizarea asta, da-mi voie sa-ti dovedesc contrariul si sa nu-ti faci griji. Chiar daca nu e rulota mea, stiu istoricul ei, nu as fi fost de acord daca ar fi avut ceva sa nu aduc la cunostiinta cumparatorului. 



Am nevoie de 2-3 colegi din Bucuresti ,care pot intr-o zi in care  sa ne vedem toti, ii adun eu si fac transportul pana la rulota si sa-si dea cu parerea, cine are dreptate !
Raspuns
#24
Berea o dau cu placere!

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Raspuns
#25
[Imagine: 64nYTy4l.jpg][Imagine: hUE9br3l.jpg][Imagine: B8A9VI2l.jpg][Imagine: 7IZGgusl.jpg]

Am gasit in arhiva foto facute cu ea, dupa cum observi izolatia este facuta cu vata minerala. Eu am inlocuit toata structura de lemn care era cu probleme. Peretele cum zici tu "fund de dulap" este singura solutie care se gaseste la noi, este un perete de 3-4 mm care are o fata "vopsita", cel original este tapetat, ambele au aceeasi structura si grosime. Acelasi perete il foloseste spre inlocuire orice reparator de rulote. Spre deosebire de peretii care au pe exterior aluminiu, vorbesc de peretii laterali si care per ansamblu au o structura ferma, nu putem vorbi la fel cu modul de constructie al panoului de plastic frontal sau din spate daca e cazul. Peretele se prinde cu capse in limita a 2mm in asa fel incat sa nu se vada in afara chederului de structura de lemn, care si chederul e prins cu capse de structura de lemn. In mijlocul structurii de lemn, daca insisti spre apasare acest perete de 3 mm vei ajunge cu el catre panoul de plastic deoarece are vata minerala si nu opune nici o rezistenta la apasare. Locul unde ai facut acea gaura este in mijlocul structurii. Nu-mi explic de ce ai ajuns la concluzia ca are infiltratii, are doar o bucata de perete vechi, care e uscat si l-am pastrat din alte motive tehnice. Am reprodus in mod identic fiecare structura de lemn, de perete si toata reconstructia per ansamblu a fost facuta in mod identic cum a fost ea proiectata de fabrica. Inclusiv acea vata minerala a fost pusa la loc inainte de montarea panoului. M-am asigurat ca aceasta rulota nu va mai avea infiltratii niciodata. Presupunerea mea legata de aceasta situatie este ca ai crezut ca acel perete frontal trebuie sa fie ferm la apasare, exact ca peretii laterali, o izolatie cu vata minerala nu poate face un perete ferm la apasare. Am incercat sa-ti dovedesc ca in aceasta stare a facut-o fabricantul si implicit in aceeasi stare se afla dupa restaurare, nu i-am facut modificari sau adaptari "romanesti".
Nu a mai postat nici un coleg care sa mai ofere opinii fata de aceasta rulota. Te rog sa mai cauti si tu. Tu personal ai verificat rulota de 2 ori, a 2a oara ai venit cu un priceput care te-a invatat sa-i faci o remasticare. Aceasta rulota nu are nevoie de asa ceva, a fost facuta.
Da-mi un telefon cand poti, eu nu mai am nr tau, si treci pe la mine sa-ti dau detectorul de umiditate sa verifici chiar acel perete vechi, gaurit cum l-ai facut.
[-] Pentru aceasta postare, Niky Radu a primit Like de la 2 utilizatori
  • Cristi, Marius Rotaru
Raspuns
#26
Niky, stiu ca te vei supara, dar reparatia prezentata este necorespunzatoare.
Rezistenta a panoului frontal este foarte importanta. Inlocuirea elementelor de lemn afectate nu se face pe bucati, ci in ansamblu. Fiecare bucata este legata cu atentie de celelalte, pentru a forma o structura solida, rezistenta la efort. Colturile ferestrelor nu au doar rolul sa sustina chederul ci mai ales sa lege ramele ferestrelor intre ele, marind rezistenta.

Cateva greseli observate de mine:
- Baghetele orizontale trebuie sa fie dintr-o bucata, iar tu ai inlocuit doar o treime. 
- Placajul interior se face dintr-o singura bucata care se fixeaza cu adeziv si capse de ramele ferestrelor. Altfel nu ai o structura rezistenta, iar in scurt timp vor aparea fisuri in panoul exterior de plastic sau fibre de sticla.
- Polita de sub ferestre realizata din PAL, corect era sa fie refacuta structura stratificata (placaj-baghete-placaj). PAL este un material greu si higroscopic, se deterioreaza usor in timp, de aceea nu se foloseste la rulote.
- Folosirea placajului PFL la finisaj interior nu va rezista in timp. Absoarbe umezeala si se exfoliaza filmul aplicat ("melamina").
- Izolatia cu vata minerala este periculoasa, pastreaza apa din condens iar in timp exista riscul sa emane mirosuri neplacute. 

Cateva recomandari personale la orice reparatie:
In loc de vata minerala ar fi de preferat polistiren extrudat. Eventual se poate lipi de masca exterioara si de placajul interior sporind astfel rezistenta structurii.
Toate elementele din lemn trebuie sa fie tratate cu solutii protective.
Folosirea placajelor stratificate, a structurilor stratificate (placaj-bagheta-placaj), ofera rezistenta maxima la greutate minima.
Colturile ferestrelor sa se faca din placaj stratificat (mai multe suprapuse pana la grosimea necesara) in loc de scanduri. Sunt mult mai rezistente si mai stabile in timp.
Fara PAL si PFL!

Spr la treaba!
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Like de la 4 utilizatori
  • cornels, Florin Dinu, George, Niky Radu
Raspuns
#27
(Ultima modificare: 04-05-2017, 01:25 PM de catre: Niky Radu.) -->
Salutare, stiu ca mai bine joci sah de pe margine decat daca ai fi la masa, nu ma supar de comentarii, suntem pe un forum iar acestea trebuiesc sa fie constructive, sa invatam unii de la altii daca ideile sunt bune. Polita de PAL a inlocuit polita din pal veche, am subliniat ca am reprodus in mod identic cum a fost la origine, decat culoarea difera. Aceasta taiere de pal semirotunda iar o latura la unghi de 45 de grade o face decat un singur debitor de pal in Bucuresti, este o masina speciala pt asta.  Daca contesti materialele folosite de constructor e doar opinia ta. Prima poza dovedeste starea in care era ,in care arata si izolatia pusa de constructor iar penultima starea finala inclusiv aceasta izolatie (poza a fost facuta mai devreme de cat am montat eu izolatia totala). Baghetele nu puteau fi dintr-o bucata, tu stii ceva dar nu stii tot, cum zici tu se fac reparatiile cu panou frontal drept, la care bagheta o schimbi pe toata latimea rulotei, intre pereti. Aceasta rulota are panoul frontal semirotund, iar scheletul din lemn e construit in 3 unghiuri. Am reprodus exact forma constructorului, orice alta idee de adaptari ar fi fi dus la nepotrivirea panoului de plastic frontal. Baghetele la origine erau prinse cu capse, iar eu in afara de capse am pus si coltare metalice exact pe unghiul necesar. Referitor la placaj, stim amandoi ca nu exista la latimea rulotei, in varianta cu panou drept trebuiesc minim 2 bucati. Aici fiind vorba de 3 unghiuri daca as fi pus dintr-o bucata materialul s-ar fi frant necontrolabil la capsare, asa i-am dat eu forma necesara exact dupa cele vechi date jos. Fractura de perete vechi ce a mai ramas pe rulota nu a fost taiat de mine, este exact forma pe care englezul a construit-o, eu am lucrat pe langa ea, aceasta nu a putut fi desprinsa deoarece prin placaj e prins cu capse si ornamentul de plastic din interior, ori acesta trebuia salvat neaparat, ascunde exact imbinarea dintre placaj si polita de jos. Am incercat sa scot capsele din bucata asta ramasa de perete si nu am reusit, ar fi trebuit sacrificat acel ornament si am renuntat. Cele 2 placaje care corespund cu ferestrele laterale frontale sunt intr-un unghi semirotund, pe exterior nu ar fi mers lipit polistiren deoarece ar fi trebuit facut bucatele ca sa se muleze pe unghiul placajului, m-am gandit la asta dar am preferat sa-l las cum a gandit-o englezul.

Tot ce mai doresc sa subliniez este ca...
Rulota nu are infiltratii si nici nu va avea in curand
Nesansa cumparatorului de a incerca acel perete vechi cu degetul si a dus la strapungere a dus la divulgarea modului de reparatie si a formei cu care a gandit-o contructorul, eu doar am reprodus elementele stricate. Un perete care are vata minerala ca izolatie nu poate avea o rezistenta la apasare.
Nu necesita investitii suplimetare la ceea ce am facut eu. Daca noul proprietar doreste, nu ma pun impotriva vointei lui, toata aceasta insistenta o fac ca sa-l salvez sa nu cheltuiasca bani degeaba. Toti am trecut la inceput prin aceasta necunoastere si nepricepere. Trecand anii si citind informatii , unii au indraznit sa le repare singuri, altii s-au ars cu reparatorii de la Ploiesti, a dus la o experienta din partea unora. 
Mai devreme sau mai tarziu ne intalnim intr-un camping sau la vreo intalnire si nu vreau sa mi se scoata "ochii" pe nedrept. Rulota nu are probleme ascunse. 
Rog in continuare 1-2 colegi sa mergem sa vedem aceasta rulota si sa-si exprime opiniile, cumparatorului despre ea si daca se confirma ce am declarat.
Raspuns
#28
In concluzie,sau in a mea concluzie de vina nu este nimeni, nimeni nu acuza pe nimeni deci vorba batranilor PENTRU ORISICE SAC SE GASESTE PETIC. Si asta pentru ca dormim cum ne asternem Wink


 ivanescu_udar@yahoo.com
 0745155292
Raspuns
#29
Cred ca @"osc1or" ar trebui sa ne scrie cate ceva, in urma explicatiilor detaliate oferite de @Niky Radu si a altor argumente pro sau contra aduse de alti rulotisti experimentati.

Despre intalnirea si stabilirea gradului de "uzura" a rulotei, cred ca e prea mult, cumparatorul a venit, a inspectat, unele infitratii pot aparea si dupa ce s-a cumparat, asa cum am scris initial, reparatii si cosmetizari se fac anual la rulotele de o anumita varsta!
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#30
@Cristi este exclus sa apara infiltratii dupa ce a luat-o de la mine. Rulota se afla intr-o stare foarte buna.
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 16 Vizitator(i)