Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CristiGatitul la rulota
#1
Ce fel de mancare gatiti la rulota? Ai vreo reteta pe care doresti sa o impartasesti? Ce ai preparat bun ultima data cand ai iesit cu rulota? 

Vreau sa aud retele si ideile voastre, poze, descrieri, detalii, yummmy!
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Smolnicki
Raspuns
#2
Noi când ieșim cu rulota, ne place să fim foarte, foarte comozi. 

Nu dorim să stăm la rulotă și să facem de mâncare. Aceasta este concepția noastră. 

Am observat că dimineața, la rulotă, la micul dejun, merge foarte bine salata de vinete. Întotdeauna când plecăm de acasă, avem la noi, pentru micul dejun o salată de vinete. De asemenea: pâine (de obicei, gata feliată), ouă fierte, unt, salam, icre (de două feluri), conserve de pește, cereale, brânzeturi fel de fel, lapte, chișleag (făcut de noi, din lapte cumpărat de la piață, de la țărani - 100% natural, bun sigur, verificat!), smântână, gem, dulceață din diferite fructe, multe feluri de legume: roșii, ardei, castraveți, salată verde, dar și fructe: mere, portocale, banane.  Și câte altele.
Dimineața devreme îmi place să beau liniștit, o cafea. Cu o seară înainte, pregătesc în compartimentul buteliilor următoarele: butelia cu gaz și arzător, o oală în care să fierb apa, apă - pt cafea și cafeaua, sau un pliculeț 3 în 1. Fiind întotdeauna primul care mă trezesc, având totul pregătit, nu deranjez pe nimeni când îmi pregătesc o cafeluță.

La prânz sau seara mai facem din când în când un grătar. 
Grătar din carne de porc - cotlete, ceafă sau altele. Uneori facem grătar din carne de pui - piept sau copănele. 
Sau pește proaspăt. Prăjim sau fierbem cartofi, ca garnitură. Bineînțeles că facem și o salată de legume.
Când plecăm de acasă, soția mai ia la drum, în frigider, ciorbă. Astfel, avem ciorbă pentru o zi, două, tot echipajul. Sau mai facem supe la plic.

Cina se servește întotdeauna în modul cel mai liniștit, în mare: +/-, cam ceea ce s-a servit dimineața, la micul dejun.

De remarcat: nu plec niciodată la drum, fără următoarele ingrediente: 2 sticle de vin roșu, 1 sticlă de vin alb, o sticlă de vodcă (1/2 l), o sticlă de coniac (pe care o primesc întotdeauna de la tata - coniac de la Odobești), apă minerală, cafea sau 3 în 1, ciocolată caldă. 

Aștept curios și postările altor colegi.
Cu drag,
Florin
[-] Pentru aceasta postare, Florin Smolnicki a primit Like de la 3 utilizatori
  • barsan.doru, Bogdan Ploiesteanu, Marius Rotaru
Raspuns
#3
Mancarea ca mancarea,suntem in post,dar ultimul paragraf,,De Remarcat"trebuie luat in seama.
La urmatoarea iesire nu ma dezlipesc de tine. Wink
Telefon : 0741015477
Email : cprohome@yahoo.com
[-] Pentru aceasta postare, Ciprian Rosca a primit Like de la 4 utilizatori
  • barsan.doru, Florin Smolnicki, Marius Rotaru, Radu Budisteanu
Raspuns
#4
Noi gatim la rulota pentru ca trebuie si pentru ca ne place, chiar daca ocupa timp, o iesire cu rulota inseamna: gratar, ceaun, cuptor, omleta. Nu intotdeauna toate, dar mereu cel putin una dintre ele!

Ne stabilim meniul inca de la iesirea anterioara si in timpul saptamanii facem cumparaturile.

Pentru ca Vinerea ajungem destul de tarziu la locatie, si trebuie sa ne intindem lucrurile, incepem prin a prepara ceva de mancare. In ultimul timp, deoarece am cuptor (cuptoare) am facut cate un pui la cuptor: pe sare sau la rotisor. Cat timp noi pregatim rulotele puiul se face, cum am terminat, aranjam masa si mancarea este deja facuta. Avantajul este ca nu e nevoie de interventie prea mare la preparare, daca ai deja puiul aranjat, il pui la facut si atat. Poate pentru garnitura sa muncesti putin, dar facem un piure, o salata, sau ceva rapid de facut. Avem astfel mancare proaspata, calda, copiii sunt incantati si mananca alaturi de noi o mancare delicioasa!

Sambata preparam o omleta sau sanvisuri. Dimineata este perioada mea preferata, cand se scot toate mancarurile pe masa si fiecare mananca de la fiecare: icre, oua, cascaval, salam, pate, masline etc... Daca facem omleta, o facem "cu de toate", suficienta pentru toti - facem la doua tigai.

Felul principal tot sambata se pregateste, fie ca e gratar, ceaun, cuptor sau altele. De obicei e gata la ora cand dorm copiii asa ca luam si noi masa in voie, dar cam in liniste!

Ce am facut anul trecut: varza la ceaun, tochitura, fasole la ceaun cu os, gratare peste gratare, saramura de peste. Toate au fost delicioase, si cu totii am contribuit la prepararea lor, de la taiat spalat, facut focul, amestecat sau intors gratarul. Un loc I binemeritat insa il are colegul @Marius Rotaru care si-a castigat un nume pe masura pe care il aflati doar LFL ( LFL = la fata locului)!

Cam astea gatim noi la rulota. Urmatorul ceaun va fi pozat intens si publicata reteta (daca avem pozarul cu noi!)
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Like de la 5 utilizatori
  • barsan.doru, Ciprian Rosca, Florin Smolnicki, Marius Rotaru, Radu Budisteanu
Raspuns
#5


https://www.youtube.com/watch?v=wKZeKgt9...coad%C4%83
[-] Pentru aceasta postare, Florin Smolnicki a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • costica V.
Raspuns
#6
[-] Pentru aceasta postare, Florin Smolnicki a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • costica V.
Raspuns
#7
(Ultima modificare: 12-01-2023, 06:22 PM de catre: Florin Smolnicki.) -->
https://youtu.be/0Jtrmfcquzg?si=o07ZI9FXXmu_Uwi-
Raspuns
#8
Raspuns
#9
(Ultima modificare: 11-30-2023, 05:20 PM de catre: Florin Smolnicki.) -->


Raspuns
#10
https://www.youtube.com/watch?v=plorS74R...Constantin
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 5 Vizitator(i)