Solutii de internet - Wifi la rulota - Versiune listare +- Forum Despre Rulote - Comunitatea rulotistilor amatori si cu chef de vorba! (https://www.despre-rulote.ro) +-- Forum: Discutii cu si despre rulote! (https://www.despre-rulote.ro/Categorie-Discutii-cu-si-despre-rulote) +--- Forum: Sfaturi Tehnice (https://www.despre-rulote.ro/Categorie-Sfaturi-Tehnice) +---- Forum: Sfaturi Tehnice - Electrica si Electronica (https://www.despre-rulote.ro/Categorie-Sfaturi-Tehnice-Electrica-si-Electronica) +---- Subiect: Solutii de internet - Wifi la rulota (/Discutie-Solutii-de-internet-Wifi-la-rulota) |
Solutii de internet - Wifi la rulota - Cristi - 02-11-2016 Traim in epoca internetului, fie ca vrem, fie ca nu vrem! Incercam sa scapam de tehnologie evadand in natura, incercam sa scapam de poluare electromagnetica, fonica, de oameni, de masini, ajungem in natura... dar nu putem ramane deconectati total fara de lumea pe care incercam sa o lasam in urma! Ne conectam in retea, si ramanem acolo, iar atunci cand ne deconectam de la ea ramanem cu goluri! Am facut asa, o introducere, pentru ca stiu ca atunci cand plecam vrem sa ne luam totul cu noi si in acelasi timp sa lasam totul acasa. Internetul, fara echivoc ne leaga de ce lasam acasa. De cele mai multe ori, internetul este unealta cea mai simpla de a avea acces la distractie: un film, o muzica, un eveniment sportiv important, o poza pe Facebook, un timp mort pana se trezeste familia, o stire, un joc. Stiu, atunci cand esti cu rulota n-ai nevoie de asa ceva. Ba ai! La ce folosesc eu internetul? La ce am scris mai sus, probabil sunt multi ca mine. Insa, nu multi au si internet, sau posibilitatea de a avea internet! Sa le luam pe rand:
Confectionare sau cumparare echipament de amplificare a semnalului wifi?
Soltia 1 Antena omnidirectionala + AP Tube - tip Bullet
PRET: 297 RON (e un pret la promotie, se poate modifica ulterior, aveti grija la stoc!) Prin amabilitatea celor de la WifiMag.ro, care au fost foarte promti si mi-au raspuns intr-un mod profesional, va prezint solutia 2 Solutia 2 Antena Omnidirectionala + AP tip Bullet + Router compatibil cu AP-ul Este aceeasi solutie ca la punctul 1 dar completam cu un router care stie sa se imperecheze cu AP-ul Tube. Este vorba despre acest router, care are driverele compatibile cu AP-ul prezentat mai sus, si il si alimenteaza. Un plus il reprezinta alimentarea acelui router, care se face la 12V. Precum vedeti, routerul are o antena care va emite in jurul rulotei, o antena mica, dar suficienta pentru a da semnal la cativa metri, mult mai puternic decat un telefon. Nu stiu cum se va configura wireless, daca are vreo interfata intre R36 si Tube pentru a putea scana retelele wireless si a introduce parola - are aceasta interfata, scanarea se face cu ajutorul routerului R36!!! dar cu siguranta este foarte simplu de bagat intr-un laptop USB-ul de la Tube, configurat pe wireless apoi introdus in router.
Concluzie: cu un cost de 297 RON +Transport in Romania, aveti solutia pentru un laptop (exista unele laptopuri care pot emite wifi, la fel ca si telefoanele, in functie de placa wireless, dar... nu are rost sa intram in aceste amanunte) iar cu 592 RON + Transport in Romania (care e mult mai putin decat transportul de afara) puteti beneficia de o solutie mai ieftina si cred ca mai buna fata de cea de la iBoost! RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Cristi - 02-11-2016 Mai vreau sa adaug un , in care veti gasi ceva detalii, de asemenea si compatibilitatea cu routerele/stick-urile 3G: ALFA Fly3G ZTE MF622 ZTE MF626 ZTE MF627 ZTE MF628 ZTE MG880 ZTE AC8710v2 ZTE AC2726 ZTE AC8710v1 Huawei E180 Huawei E219 Huawei E160E Huawei E220 Huawei E219 Huawei E169 Huawei E169u Huawei D02 Huawei D21 Huawei D22 Huawei D23 Huawei D31 Huawei ET128 Bandluxe C170 DoCoMo A2502 SoftBank C01LC Sony Erission MD300 ASUA T500 Sierra 598U (EVDO) C-MOTECH U300 (EVDO) RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Ciprian Rosca - 02-11-2016 Dar daca esti numai cu tableta sau telefonul ce variante sunt?Ca sa amplifici semnalul wireles de la camping si sa faci hotspot dupa aia .Si nu prea greu de configurat,ca eu sunt constructor de meserie(betoane,armaturi sarpante)nu prea ma pricep la configurari. RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Cristi - 02-11-2016 Solutia 2. Adica un pachet format din antena, pentru a receptiona bine semnalul, un AP (acces point) care sa interpreteze semnalul wifi si sa-l trimita catre ceva (PC sau Routerul explicat) si routerul R36, care stie sa preia informatia de la AP si s-o imparta la mai multe dispozitive. Routerul de fapt asta face, imparte semnalul, ca un splitter de semnal. AP-ul trimite doar catre un singur dispozitiv, acesta neputand sa faca asta. Daca te referi la faptul ca ai doar tableta/telefon, cu siguranta ca odata conectat la router are o adresa IP pe care sa te poti conecta, si sa ai o interfata frumoasa in care sa setezi SSID-ul si parola. Am sa intreb acest lucru maine, si am sa spun, dar sunt sigur in proportie de 99.99% ca se poate! RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Ciprian Rosca - 02-11-2016 Intreaba daca se poate .Din ce ai scris nu am inteles nimic, dar nu-i bai,nu trebuie sa-ti bati mintea cu mine.Daca e simplu la configurat si fara multe mate e FOARTE OK. RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Cristi - 02-11-2016 Ok, am sa intreb! Deci tu vrei sa elimini conectarea cu un laptop, corect? RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Ciprian Rosca - 02-11-2016 Da,noi folosim la rulota tabletele si telefoanele.Uite ceva de genul asta vreau.....Boost WiFi Systems RE: Solutii de internet - Wifi la rulota - Cristi - 02-11-2016 Asa ceva se poate face! |