Aerul conditionat in rulota - Versiune listare +- Forum Despre Rulote - Comunitatea rulotistilor amatori si cu chef de vorba! (https://www.despre-rulote.ro) +-- Forum: Discutii cu si despre rulote! (https://www.despre-rulote.ro/Categorie-Discutii-cu-si-despre-rulote) +--- Forum: Sfaturi Tehnice (https://www.despre-rulote.ro/Categorie-Sfaturi-Tehnice) +---- Forum: Sfaturi Tehnice - Incalzire si climatizare (https://www.despre-rulote.ro/Categorie-Sfaturi-Tehnice-Incalzire-si-climatizare) +---- Subiect: Aerul conditionat in rulota (/Discutie-Aerul-conditionat-in-rulota) |
RE: Aerul conditionat in rulota - SERGHEIDIN - 04-26-2016 Am observat ca multi blameaza micutele aparate AC compacte. De ce, nu dau randament? Ar da randament de 10 puncte dar cu o mica modificare, lucru care il va face ,,permanent " in rulota. Sigur cine are a observat ca aparatul are 2 unitati separate total dar in aceeasi carcasa. Evacuarea aerului cald s-a rezolvat prin orificiul manufacturat in peretele rulotei. Foarte bine, corect. Acum urmeaza si aductiunea de aer proaspat de afara pentru racorea unitatii. Nu trebuie mare lucrare doar un ,,chenar" de 5-6 cm care sa delimiteze partea de jos si ca distantier intre AC si peretele rulotei. Acum mai trebuie ceva.....o gaura in perete cam cat cea din dreptul frigiderului si o masca. In felul asta unitatea nu va mai folosi aerul din rulota pentru racirea instalatiei. RE: Aerul conditionat in rulota - George - 04-26-2016 Pare intereanta ideea. Un mare "meserias" care m-a jupuit pe mine cu un junghi de ac (demult demontat) n- a reusit s-o inteleaga... Ai executat-o si practic ? Sent from mobilis in mobili RE: Aerul conditionat in rulota - SERGHEIDIN - 04-26-2016 Una executata de proprietar cu subsemnatul langa el dar fara fotografii.S-a vandut rulota unuia din Brasov care o vroia stationara .Mai am un AC De longhi cred...pe care vroiam sa-l fac pentru rulota mea dar a aparut cel cu split separat si am renuntat .Am facut niste fotografii aparatului ,sa caut .In esenta daca ai niste placaj de 2-3 mm ..vreo 2 m de furtun moale (folosit pe post de cheder) ,nistechit sanitar treaba se face usor.Trebuie sa fixezi insa foarte bine AC de perete,mobilier etc .Stai sa vina vremea buna si n-e intalnim face to face si iti arat ce si cum.Da ideea ai prins-o sigur.Daca nu ai doua maini stangi si AC-ul are aductiunea de aer proaspat pe spate treaba este realizabila in 1-2 ore .Poti sa faci priza de aer si in podea daca AC-ul il tii pe podea si nu intr-un dulap. Am gasit foto ..Este clar care sunt modulele ..separate total. RE: Aerul conditionat in rulota - George - 04-27-2016 De vreun an mi-am luat unul mobil de 9000, care insa a ramas si va ramane mobil, desi uneori as vrea sa nu mai fac improvizatii pt evacuarea aerului cald (iar admisia... e pe langa evacuare ) Ei, mie mi-a facut mai demult un "coleg" o chestie fixa (nu-l numesc AC, pt ca nu conditiona nimic, doar invartea incetisor aerul), cu evacuarea in podea, dar avea doua mari neajunsuri: - aparatul in sine probabil ca nu racea suficient - montajul defectuos: - initial tragea aer de afara, ca sa compenseze, prin toate crapaturile rulotei - dupa aia mi-a mai facut o gaura spre exterior in dreptul vaporizatorului, adica tragea aer cald de afara si mi-l baga usor racit in rulota - din acelasi motiv facea gheata pe vaporizator si a trebuit sa testez 2 zile pana sa gasesc un loc unde sa pun senzorul termostatului (pe vaporizator), incat mergea compresorul mergea 3 minute si 5 pauza. Nu stiu daca se putea suci cumva, dar nu avea cum nici sa-mi recircule aerul din rulota, admisia era spre exterior... Dupa ce m-am chinuit o vara, la sfaturile lui, cu diverse burlane si tubulaturi (agatasem deasupra mea un bulan flexibil incat sa dea aer "rece" la cca 20 cm de mine...) , l-am scos si aruncat intr-o magazie. Acum as vrea pt cel mobil sa-mi fac cumva un sistem tot mobil de cuplare la rulota... ma gandesc poate sa-l las in cort si numai sa bag aerul rece printr-o fanta in rulota... RE: Aerul conditionat in rulota - Radu Ivanescu - 05-20-2016 Folosesc AC mobil care sta frumusel afara si introduc aer rece pe una din ferestrele rulotei cu ajutorul tubului . Reusesc sa cobor temperatura cu 15 grade fata de exterior si asta cam in 10 minute de functionare RE: Aerul conditionat in rulota - Florin Smolnicki - 05-20-2016 @Radu Ivanescu ce fel de dispozitiv ai? E mare, e greu? Merge pe 12 V? Dispozitivul e mobil? Cât a costat? Pune niște poze. Mulțumesc pentru răspunsuri. RE: Aerul conditionat in rulota - Radu Ivanescu - 05-20-2016 Este vorba de un AC Neo de 7000btu mobil . Ca si modificari! Priza de evacuare a aerului rece,prin tubulatura intra pe una din ferestrele rulorei introducand aer rece fortat in rulota . Functioneaza la 220v (04-26-2016, 08:25 PM)SERGHEIDIN A scris: Am observat ca multi blameaza micutele aparate AC compacte. De ce, nu dau randament? Ar da randament de 10 puncte dar cu o mica modificare, lucru care il va face ,,permanent " in rulota. Nu prea este asa pentru racirea agregatului aerul trebuie intai sa intre si apoi trebuie evacuat si trebuie sa intre de afara pe o parte si sa iasa pe o alta parte ceea ce inseamna DOUA gauri .......!Aerul pentru racire interiorului este aer recirculat nu are proaspat. RE: Aerul conditionat in rulota - SERGHEIDIN - 05-20-2016 Pai si eu ce am spus!!? + ca nici aerul din casa nu este proaspat...asa ca ...asta este. Foarte buna varianta cu aparatul afara dar care la fel implica alt soi de deranj...amplasare,ploaie,vecini...in cort face cald..etc...dAR este buna-nu ocypa loc in rulota si face frig. RE: Aerul conditionat in rulota - Doru Negru - 05-20-2016 Bre bune toate , DAR , hai sa n-e mobilizam poate gasim undeva sa aducem Euroma ala , la pret de grup poate este mai prietenos . Pe ebay sunt preturi nesimtite . RE: Aerul conditionat in rulota - SERGHEIDIN - 05-20-2016 2400 btu sunt buni la clima Germaniei....La noi ,putin,prea putin. |