Inteles.
De regula si eu umblu cu bidonul gol, dar il plimb la umplere cu carutul pliabil.
Daca terenul e cat de cat neted, plimb doua bidoane dinastea.
Insa mie nu-mi incape in portbagaj, unde am un bidon de cca 10 litri, total insuficient chiar si pt urgente.
Pe capacul unui astfel de bidon am pus o canea, si il folosesc in exterior, pus pe suportul de biciclete, la curatat gosier: picioare, incaltaminte, farfurii, etc.
Sent from mobilis in mobili
Intre timp (oho ce de timp) am modificat modificarile. In locul bazinului albastru am gasit doua bazine transparente care intra perfect in portbagaj, in zona unde doream eu. Am schimbat si pompa sa intre pe gura bazinului, sa nu mai tai. Acum pot merge sa incarc bazinele cu apa linistit. De asemenea, fiind doua mi-e mai usor sa le umplu cu apa si sa le car, decat unul mare. Cred ca fiecare are 25-30 litri.
Alte avantaje ar fi faptul ca, daca vreau, le am pe ambele in portbagajul care se incuie. Cand se termina unul il pot scoate afara si pot sa-l umplu doar pe el si sa-l aduc. Daca nu vreau sa le bag (sunt in camping), le las afara pentru ca am facut furtunul suficient de lung sa ajunga afara.
Cam atat
Indiscutabil că o canistră cu apă în botul rulotei este cea mai bună și mai ieftină soluție.
O canistră de 30 de litri (atât intră la mine în botul rulotei) costă cam 25 de lei. Adică foarte ieftin în comparație cu bazinele dedicate.
Avantajele sunt foarte mari:
- Se scapă în primul rând de adăugituri (așa au englezoaicele: butoiul cu apă afară), „extensii exterioare”, rulota devine mai compactă.
- Se scapă de acea conexiune specială (foarte scumpă) între pompă și rulotă.
- Pe timp de iarnă sau pe vreme rece canistra este mai protejată în botul rulotei, nu îngheață atât de repede, poate fi învelită/ protejată cu o haină, folie, burete.
- Manevrabilitate foarte mare, ceea ce înseamnă că dacă ai furtun mai lung, poți încărca cei 30 de litri, cu canistra fie la locul ei în rulotă (cu ajutorul unei pâlnii), fie lângă botul rulotei (astfel eviți umezirea în interiorul botului rulotei).
@
Cristi, tu ai deschis topicul acesta în ianuarie 2016, eu am făcut această modificare în aprilie-mai 2017, după ce mi-a înghețat apa și pompa în canistră, de Sfântul Gheorghe, la Codrii Seculari de la Slătioara. Bine că ai pus poze cu lucrarea, le-am văzut mai târziu. Așa e întotdeauna cel mai simplu și mai sigur. Dar așteptăm și poze cu noile modificări la modificări.
...
@
George, nu ți se pare bună ideea mea??? Simplu, ieftin, foarte practic și fără costuri, ca și cum bidoanele „ar fi din argint”, ca să te citez.
Și eu plec ÎNTOTDEAUNA de acasă FĂRĂ apă în canistre, toaletă, sticle etc.
CĂUTAREA APEI ESTE CEL MAI BUN MOTIV DE A ÎNTÂLNI OAMENI NOI, DE A-I CUNOAȘTE, DE A INTRA ÎN VORBĂ CU EI, DE A-I AJUTA LA TREABĂ, DACĂ AU NEVOIE.
TOT DE LA OAMENII LOCULUI POȚI AFLA DESPRE OBIETIVE TURISTICE, DESPRE CEEA CE MERITĂ DE VIZITAT ÎN ACEL LOC.
@
Cristi, @
MARIUS Rotaru, exact așa l-am cunoscut pe Costel de la Voroneț!!!
(Continuă topicul cu vizita în Bucovina. Am și eu de adăugat ceva pe acolo, dar după ce scrii tu
). Scuze de două ori de off topicul acesta.
Și acum pozele cu lucrarea:
@
George, nu ți se pare bună ideea mea??? Simplu, ieftin, foarte practic și fără costuri, ca și cum bidoanele „ar fi din argint”, ca să te citez.
Sent from my SM-G901F using Tapatalk
(02-06-2018, 04:03 PM)George A scris: [ -> ]@George, nu ți se pare bună ideea mea??? Simplu, ieftin, foarte practic și fără costuri, ca și cum bidoanele „ar fi din argint”, ca să te citez.
Sent from my SM-G901F using Tapatalk
Scuze. Sunt pe telefon si fara ochelari.
Ideea e foarte buna. Fosta mea rukota asa avea din constructie, dar un bidon mic. Cel de 30 n-ar fi incaput.
Pentru prevenirea inghetului (atat apa, cat si butelie), eu am profitat de o gaura de la fostul aer conditionat si am pus un ventilator care poate impinge in portbagaj aerul cald de sub pat.
Dar n-am iesit iarna...
Sent from my SM-G901F using Tapatalk