Forum Despre Rulote - Comunitatea rulotistilor amatori si cu chef de vorba!

Versiunea completă: Podea moale la rulota
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3
Ciprian pune niste poze, ca si la mine e cam moale in mijloc unde desteptul de olandez a taiat o intaritura a sasiului ca sa bage roata de rezerva. Am reparat intaritura dar podeaua a prins un pic de elasticitate.
Eu la toamna cred ca am sa incerc sa fac aceasta operatiune, sa dau gauri sa bag cepuri, sa vedem ce rezolvam. Asta daca nu vine altcineva cu idei. 

De unde cumpar lipici?
A venit toamna...


Cristian Pascu
Smile la primăvară am vrut sa scriu Smile
Rasina gasesti in Anglia cata vrei, in tara nu cred ca este ceva de acel gen. Oricum este destul de scumpa direct de pe ebay fara sa mai adaugi costul transportului. In plus englezii nu prea se omoara sa trimita in Romania. Si alt aspect care trebuie serios luat in seama este cel cu marfa ieftina sau marfa scumpa. Sunt 2 variante, o recomand pe cea A+B.
Podeaua se delamineaza in zonele de trafic, n-are de a face cu apa sau infiltratiile. A mea e frantuzeasca, dar are aceeasi buba ca si englezoaicele, si anume: placajul interior destul de subtire cca 5mm, iar izolatia dinauntru este polistiren expandat ordinar, motiv pentru care s-a produs tasarea lui in zonele intens circulate. Desi are traverse pe latimea rulotei, cam din 30 in 30 de cm, intre ele s-a produs totusi tasarea.
 Am cumparat 3kg de rasina epoxidica SuperCast 10  transparenta din zona Berceni la pretul de 200lei.(cautati pe google) Alte materiale necesare: 
- seringa 100ml de la farmacie cca10 lei
- bagheta fag de 8mm  pt dopuri din supermarket de bricolaj 2lei si ceva..
- spiral pt. lemn de 8mm infipt in bormasina, si un ciocan
-am mai consumat multe servetele hartie la sul sau carpe, sa sterg rasina care pica aiurea si care se scurge, inainte sa se intareasca.
- o placa rigida de lemn/PAL..pe care sa stati pentru a nu presa podeaua in zonele moi.(daca e nevoie)
 E foarte important sa lucrati curat, nu ca mazgalicii care se filmeaza pe youtube!
Punerea in practica:
-Daca se poate da la o parte linoleum-ul sau mocheta, dati-o la o parte, sa ramana lemnul. La mine n-a mers, era un linoleum subtire si lipit cu simt de raspundere. Am preferat sa-l las acolo, si sa pun peste el ulterior lucrarilor altul sau mocheta..ma mai gandesc.
- Dupa aia identificati grinzile transversale si marcati-le cu un marker, ca sa nu dati gauri in ele. Cum? eee...cu rabdare.. Eu am avut la indemana 2 metode care le-am combinat ca sa fiu sigur. 1- am pus o lanterna jos pe podea, sa lumineze paralel cu podeaua. Asa se vede bine orice denivelare a ei. Am palpat cu piciorul si am vazut unde se lasa. Am marcat . 2- Am camera cu termoviziune. Intr-o seara racoroasa am pornit thruma, am facut 30 de grade in rulota si am vazut clar pe unde vin traversele din podea cat si cele din pereti. 
- Dupa marcarea grinzilor (daca sunt) Am facut un patrat din carton de 10-12cm, cu care am marcat punctele in care voi da gaurile. Am dat gaurile si am facut curat cu aspiratorul. 
- Inainte de a incepe amestecarea rasinii, bagati-va sub rulota, si analizati atent ce se intampla acolo. Placa de sub zona vizata, este una singura, sau exista vreo imbinare? La mine intr-o parte erau imbinate 2 placi de placaj/tego si am balacit pe jos cam 100ml de rasina. Verificati de asemenea sa nu fie lasata si placa de jos! sau sa fie diverse gauri prin ea!
- Se amesteca rasina, punand intaritorul peste rasina, si se amesteca ferm si bine sa nu ramana zone neamestecate. Dupa amestecare rasina este lucrabila cam 20 de minute. dupa care incepe sa se incalzeasca, si isi mareste vascozitatea. 
- Se injecteaza cu fundul spre usa, si nu fortati prea tare pe seringa. Daca nu intra relativ usor inseamna ca nu e lasata suficient si rasina nu are unde sa intre. Stati cu dopurile la indemana, si injectati pana iese pe gaurile apropiate. Cand apare rasina, puneti dop. Dupa ce ati astupat toate gaurile invecinate, puneti dop si la cea prin care ati injectat si mutati zona de injectare. Lucrati alert si nu va scarpinati prea mult in cap..rasina incepe sa se incalzeasca si poate ajunge si la 70gr. in zonele cu strat gros! La mine dupa cca 30-40 de minute (terminasem si stransesem tot din jur.) Podeaua avea in partea centrala a zonei injectate cam 69 gr celsius, masurat cu camera de termoviziune.
- nu lasati rasina pe podea sa se intareasca! Stergeti si curatati tot cat e moale. Dupa aia e greu, si ramane oricum urat ca aspect
Pentru prima isprava de genul asta eu zic ca am invatat multe! Sa vad maine dupa ce se intareste de tot ce isprava am facut.
Vizual podeaua era dreapta, si pentru ca am avut grinzi transversale nu a fost nevoie de tragerea ei in sus. Daca are burta, inainte de injectare trebuie trasa prin fixarea ei cu holtzsuruburi de o grinda dreapta (sau mai multe uneori)
 Nu este greu, si rasina da, este mai scumpa decat ai crede dar nu e un cap de tara.  Trebuie doar sa fii dispus sa te murdaresti pe maini! In zona din poza au intrat cam 3kg de rasina, sau cam 2.5 litri. 100-150gr, au curs pe jos din neglijenta!
[Imagine: 20201006-182231.jpg]
Aseara am testat ce-am facut. E super sa nu mai ai senzatia ca dai in gropi, sau ca se duce rulota cu tine in jos!
Am bagat o seringa in plus mai mult ca sa n-o arunc, si pe mijloc s-a burtit nitel, dar nu e observabil decat cu dreptarul..cam 1-2mm
Rasina se dilata nitel cand face reactia de intarire si se incalzeste puternic.,  pentru ca n-a mai avut unde sa fuga, a ridicat nitel podeaua.
Acum o sa trec la montajul cabinetului de bucatarie si tot ce-am mai demontat p-acolo. La final o sa decupez un linoleum ales cu grija, pentru ca mocheta nu ma multumeste deplin. La mare se umple de nisip, la munte se umple de frunze. Daca n-ai aspirator ai pus-o! Macar linoleumul il dai cu matura si e ca nou!:)))

[Imagine: 20201007-174104.jpg]

[Imagine: 20201007-174250.jpg]

[Imagine: 20201007-174342.jpg]
O sa va arat mai jos niste imagini luate cu camera de termoviziune. In bara din dreapta temperatura maxima si temperatura minima sunt temperaturile prezente undeva in imagine. In stg. sus este temperatura in dreptul spotului central. Jos in dreapta este si ora la care am facut pozele. Rasina am terminat-o de pus cam cu  10-12 minute inainte da fac primele poze. Ultima poza e dupa cca o ora, incepuse sa se raceasca.. Temperatura este mai mare acolo unde stratul de rasina e mai gros. Asa mi-am facut si o idee cum e distribuita grosimea stratului, implicit unde a fost lasat mai mult si unde mai putin.(si corespunde cu cat se ducea in jos inainte)
[Imagine: IR-0937.jpg]

[Imagine: IR-0941.jpg]

[Imagine: IR-0945.jpg]
Si daca tot suntem la capitolul asta, ce mai putem vedea cu o camera de termoviziune: Structura de rezistenta a rulotei! Daca vrem sa prindem ceva mai greu, si sa fim siguri ca bagam holsurubul in lemn nu in placaj...
[Imagine: IR-0895.jpg]

[Imagine: IR-0893.jpg]

[Imagine: IR-0905.jpg]
Multumim de idei .Camera e una simplă de constructii ,de buget sau ceva mai scump,mai profesională ?

Trimis de pe al meu SM-A320FL folosind Tapatalk
Camera e mai veche, e cea mai mica din gama, e un E30 de la FLIR, e pentru inspectii relativ aproapiate. In domeniul asta toate sunt profesionale, depinde de necesitatile de inspectie cat de performata trebuie sa fie.
Foarte tare! Felicitari pentru realizare. Si eu, la rulota veche, aveam delaminare. Cunosc senzatia sa "calci pe tare" dupa ce treci de la o podea delaminata la una buna.
Pagini: 1 2 3