05-05-2016, 10:25 PM
05-05-2016, 10:27 PM
Gabriel, la ce bun sa mai ies, daca e ca acasa ?!?
Ca - cand ies cu rulota, am alt program: eu ma trezesc la 9 si ma scol la 10... mananc ce a ramas de la ceilalti, apoi nu dau decat sfaturi si dupa pranz multe sforaituri... Cristina se descurca in rest
Ca - cand ies cu rulota, am alt program: eu ma trezesc la 9 si ma scol la 10... mananc ce a ramas de la ceilalti, apoi nu dau decat sfaturi si dupa pranz multe sforaituri... Cristina se descurca in rest
05-10-2016, 09:25 PM
Si pentru ca unii colegi m-au enervat cu diverse comentarii vizavi de conserve, caracatite si plapumi, in ciuda lor va rog sa admirati una dintre mancarurile noastre favorite de duminica.
Se prepara extrem de simplu:
Obiectul muncii prefiert se frige la foc iute in orice vas neaderent (eu am lipit-o in ceramica si in gratar tiganesc de fonta, dar a iesit ok la teflon).
2-4 (Maxim!) min pe o parte, inca 2-maxim 4 pe cealalta. E destul cat sa se rumenesca oleaca.
Se pune in farfurie, se toarna RAPID zeama de lamaie din belsug, apoi ulei de masline, apoi sare, piper, oregano si boia.
NU SE FRIGE MAI MULT PT CA SE FACA TALPA !
Fiu-meu este innebunit dupa caracatita si calmar, apoi sa zicem pasionat de scoici si peste.
E in stare sa mananace pana i se face rau... ceea ce ni s-a si intamplat.
Se prepara extrem de simplu:
Obiectul muncii prefiert se frige la foc iute in orice vas neaderent (eu am lipit-o in ceramica si in gratar tiganesc de fonta, dar a iesit ok la teflon).
2-4 (Maxim!) min pe o parte, inca 2-maxim 4 pe cealalta. E destul cat sa se rumenesca oleaca.
Se pune in farfurie, se toarna RAPID zeama de lamaie din belsug, apoi ulei de masline, apoi sare, piper, oregano si boia.
NU SE FRIGE MAI MULT PT CA SE FACA TALPA !
Fiu-meu este innebunit dupa caracatita si calmar, apoi sa zicem pasionat de scoici si peste.
E in stare sa mananace pana i se face rau... ceea ce ni s-a si intamplat.
05-19-2016, 12:46 PM
Iepure la cuptor.
05-22-2017, 11:58 AM
Omleta rulotistului: sanatoasa, gustoasa si preparata cu productivitate mare - testata deja de cateva ori.
Gustoasa, suculenta, sanatoasa - nu contine ulei si nu e prajita ci fiarta, nu murdaresti vase, poti face multe deodata, nu trebuie sa le pazesti, le poti tine calde pana aduni lumea la masa.
Iubitorii de omleta prajita spre maro poate ca vor observa diferente, pt ca nu are gustul specific de prajeala.
Omleta la punga:
- se bat ouale cu toate ingredientele dorite
- se pune compozitia intr-o punga fara bisfenol si rezistenta la congelator / cuptor (gen punga pt cuptor sau punga Ikea cu fermoar), care se inchide
- se pune punga cu partea de jos intr-o cratita cu apa deja fierband, sprijinind gura pungii cu o lingura de lemn (sa nu atinga peretele cratitei)
- mie mi-a iesit ok fiarta 20-25 min (unii recomanda 15, altii 30, am incercat si asa)
- ca s-o tii calda, poti s-o lasi in oala
Punga de cuptor este mai rezistenta si nu are probleme cu inmuierea, dar nu e refolosibila.
Punga de Ikea e refolosibila, la 15 - 20 min e ok, dar dupa 25 min de fiert se cam inmoaie si nu stiu daca e ok...
Nu murdaresti tigai, nu faci fum, nu miroase, n-o pazesti, n-o intorci, nu mananci in serii, ...
Pt weekenduri cu rulota, compozitia se poate face de acasa, se transporta intr-un PET si se pastreza la frigider.
Pozele de mai jos ilustreaza varianta gatita aseara si reincalzita mai devreme la birou:
Gustoasa, suculenta, sanatoasa - nu contine ulei si nu e prajita ci fiarta, nu murdaresti vase, poti face multe deodata, nu trebuie sa le pazesti, le poti tine calde pana aduni lumea la masa.
Iubitorii de omleta prajita spre maro poate ca vor observa diferente, pt ca nu are gustul specific de prajeala.
Omleta la punga:
- se bat ouale cu toate ingredientele dorite
- se pune compozitia intr-o punga fara bisfenol si rezistenta la congelator / cuptor (gen punga pt cuptor sau punga Ikea cu fermoar), care se inchide
- se pune punga cu partea de jos intr-o cratita cu apa deja fierband, sprijinind gura pungii cu o lingura de lemn (sa nu atinga peretele cratitei)
- mie mi-a iesit ok fiarta 20-25 min (unii recomanda 15, altii 30, am incercat si asa)
- ca s-o tii calda, poti s-o lasi in oala
Punga de cuptor este mai rezistenta si nu are probleme cu inmuierea, dar nu e refolosibila.
Punga de Ikea e refolosibila, la 15 - 20 min e ok, dar dupa 25 min de fiert se cam inmoaie si nu stiu daca e ok...
Nu murdaresti tigai, nu faci fum, nu miroase, n-o pazesti, n-o intorci, nu mananci in serii, ...
Pt weekenduri cu rulota, compozitia se poate face de acasa, se transporta intr-un PET si se pastreza la frigider.
Pozele de mai jos ilustreaza varianta gatita aseara si reincalzita mai devreme la birou:
01-18-2018, 10:02 PM
E clar ca ultima impresie a fost proasta. Sanatoasa dar proasta.
Sa mai incerc ?
Asa se fac carnatii afumati cu slaninuta si mult usturoi.
Si asa se finalizeaza:
Sa mai incerc ?
Asa se fac carnatii afumati cu slaninuta si mult usturoi.
Si asa se finalizeaza:
01-19-2018, 06:38 AM
Eu as cam inchide topicul asta.Inebunesc cand vad ce face conu Jorj si la noi acasa frigiderul e ,,nud in pielea goala".
01-19-2018, 07:14 AM
George, suntem rulotisti nu dietisti... ultima e mult mai pe gustul nostru!
01-20-2018, 02:26 AM
Aide bre... daca vreti sa ma mai vedeti barem pe vreun forum, trebuie sa fac d-astea... vai mama lor.
Daca nu, 5000 de euroi si gastric sleeve... daca scap viu.
Pai si aia ultima tot de dieta e...
Daca nu, 5000 de euroi si gastric sleeve... daca scap viu.
(01-19-2018, 07:14 AM)Cristi A scris: [ -> ] ultima e mult mai pe gustul nostru!
Pai si aia ultima tot de dieta e...
01-20-2018, 08:11 AM
E buna aia cu gastric. Problema e ca pe urma te uiti la mancare la iepurele la piftie.