Forum Despre Rulote - Comunitatea rulotistilor amatori si cu chef de vorba!

Versiunea completă: Retete culinare proprii
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3 4
George, imi vine sa te bat. Iar mi se face foame, mai ales ca sunt singur si trebuie sa-mi gatesc.
O alta reteta usoara si rapida:

Iei o punga de creveti decorticate congelati.
Intr-o tava se pune ulei de masline si apoi cartofi cubulete, rosii chery taiate jumatati, catei de usturoi, crevetii, sare si piper dupa gust si apoi la cuptor cu ele. Cand se rumenesc ( destul de repede) se poate pune un pahar de vin alb sec . Merita incercat, poze nu am facut niciodata, dar cu proxima ocazie voi face.
Mama mama.... bun de tot!
Gabi, sincer sa fiu, pozele astea le-am facut pt forum, dar in special stiind ca tu esti singur acasa Wink
 
De regula fac poze numai cand execut pt prima data ceva, sau cand e fiu-meu in bucatarie.
 
Ca acum, cand a inventat  o "shaorma" din ultima lipie libaneza si ce-a mai gasit el prin frigider.
Adica muschi file afumat, cascaval, telemea,  Kapia si rosii:

[Imagine: kRhvhx8l.jpg]
[Imagine: u5JRDtxl.jpg]
Coane Jorj , inlocuieste bulionul la muschiuletul ala cu smantana .
Verific saptamana aviatoare !
(04-20-2016, 02:01 PM)Ciprian Rosca A scris: [ -> ]Coane...asta ultima reteta o voi incerca la Seimeni,in weekendul asta.Desigur cu udatura de rigoare. Sa bem
Multumesc.

Deci, a iesit ceva ?
Asta nu e proprie, dar o incerc cu prima ocazie, ca arata delicios:

- carnat afumat, creveti decorticati, cartof cuburi, porumb, ulei, supa de pui (chiar o trebui?), mirodenii - ei zic Cajun, dar cred ca ne descurcam cu orice spicy si sarat.
- totul in folie groasa si bine stransa, 40 de minute pe jar

[Imagine: yVX2ulQl.jpg]

Fiu-meu ma cearta, ca nu se gateste in aluminiu.... asa e... dar parca arata bine....
Iaca ceva sanatos:  fel de mancare in sine si baza pt o ciorba cu afumatura.

Ciolan spate afumat (de regula de la Selgros), fiert in oala minune (cu putina apa, cca 20-25 min),
apoi soriciul crestat (trebuia patratele cat de-o imbucatura, dar n-am avut un cutit ca lumea) 
si bagat la cuptor pana se crocanteste (tot soriciul).

Zeama ramasa in oala minune se foloseste la o ciorba de fasole.
Sau la o ciorba taraneasca cu afumatura.
Sau se inabusa in ea vreun alt purcel sau curcan la cuptor, inainte de rumenire.
Nici nu stiu ce sa zic, care iese mai buna...

[Imagine: PCprRmTl.jpg]

Nu judecati poza, nu e facut la microunde, dar nu aveam loc prin bucatarie unde sa-l las.
@George ,  intr-o zi, tot o sa iti iei bataie!
Cu sarmale, primesc.

Sent from mobilis in mobili
Pagini: 1 2 3 4