01-31-2016, 04:37 PM
Sistemul de apa al rulotelor englezesti are o mare problema, la rulota mea, probabil si la altele: cupla rapida!
De ce:
1. Butoiul de apa, Aqua Roll-ul (de alfel cea mai tare inventie facuta la rulotele englezesti!), sta afara, acesta avand 2 dezavantaje:
Unul din avantajele acestui sistem, insa, il reprezinta tocmai acest butoi, care sta afara, si care exclude posibilitatea de a uda rulota. Poti sa-l cari foarte usor, cu sistemul sau de manevrare, etc...
Am vrut sa pastrez oarecum ambele variante, si am facut urmatoarea modificare:
Am sa vin cu poze mai pe seara, daca mai apuc!
De ce:
1. Butoiul de apa, Aqua Roll-ul (de alfel cea mai tare inventie facuta la rulotele englezesti!), sta afara, acesta avand 2 dezavantaje:
- Butoiul si pompa de apa pot fi furate foarte usor atunci cand pleci de langa rulota, off sau on-camping
- Temperaturile reci iarna pot ingheta apa
Unul din avantajele acestui sistem, insa, il reprezinta tocmai acest butoi, care sta afara, si care exclude posibilitatea de a uda rulota. Poti sa-l cari foarte usor, cu sistemul sau de manevrare, etc...
Am vrut sa pastrez oarecum ambele variante, si am facut urmatoarea modificare:
- In prima faza am eliminat cupla rapida
- Am gasit un furtun super OK la un magazin de metalo-chimice, un furtun de gaze de fapt, care se potriveste perfect pe furtunul meu, eu avand un furtunas mai plastificat si de diametru mai mic.
- Am gaurit un loc de trecere in port-bagajul rulotei, din fata, si am trecut pe acolo furtunul si contactul.
- Am amplasat un butoi (inca nu, urmeaza ori un custom-made din fibra, ori un bidon obisnuit) zona gaurii, si am bagat pompa in el
- Pastrez Aqua-Roll-ul pentru ca furtunul luat e destul de lung pentru a ajunge la bidonul de afara, bun atunci cand nu mai muti apa.
Am sa vin cu poze mai pe seara, daca mai apuc!