Reteta proprie, inventie nebrevetata, denumita in cinstea unui vechi prieten, participant la faurirea ei acum vreo 20 de ani: a la Marian
Este extrem de simpla, economica, rapida si deosebit de gustoasa, mai ales cu cartofi prajiti.
Necesar:
- carne de porc (bucata din poza merge la 2 adulti + un copil)
- pasta de tomate (sau similar)
- mustar
- apa si un praf de sare
Preparare:
- carnea taiata bucatele se pune la rumenit in tigaia de teflon / ceramica / fonta (fara ulei)
- OPTIONAL cand este aproape rumenita se pune putina sare
- se amesteca 3 linguri de bulion cu 4 de mustar si se adauga apa pana la cca 1/2 litru (culoarea sa iasa ca in poza, ca sa fie usor picanta)
- cand carnea e rumenita, se toarna amestecul de mustar si bulion, se acopera ai se lasa la fiert 15-20 min, amestecand de cateva ori mai ales cand se ingroasa sosul.
Si gata !
Nu uitati paharul de vin necesar pt inspiratie !
Este extrem de simpla, economica, rapida si deosebit de gustoasa, mai ales cu cartofi prajiti.
Necesar:
- carne de porc (bucata din poza merge la 2 adulti + un copil)
- pasta de tomate (sau similar)
- mustar
- apa si un praf de sare
Preparare:
- carnea taiata bucatele se pune la rumenit in tigaia de teflon / ceramica / fonta (fara ulei)
- OPTIONAL cand este aproape rumenita se pune putina sare
- se amesteca 3 linguri de bulion cu 4 de mustar si se adauga apa pana la cca 1/2 litru (culoarea sa iasa ca in poza, ca sa fie usor picanta)
- cand carnea e rumenita, se toarna amestecul de mustar si bulion, se acopera ai se lasa la fiert 15-20 min, amestecand de cateva ori mai ales cand se ingroasa sosul.
Si gata !
Nu uitati paharul de vin necesar pt inspiratie !
Numai sms la 0728.116.868