Ciorba de vin
sau, mai precis,
Ciorba de curcan cu vin si pulpa de curcan la cuptor.
Trebuie sa precizez ca au avut un succes mai mult decat remarcabil !
Considerent general:
- retetele care nu contin vin (macar un pahar pentru executant), nu exista
Deci:
Duminica trecuta, intr-o prelungita dispozitie bahica si dupa declaratia ferma in fata prietenilor cum ca voi executa o ciorba, am asteptat sa-mi adoarma familionul (si mai ales cainele, ca sa nu ma 'nervez si sa-l scap in ciorba) si m-am apucat de treaba.
Dupa ce am deschis frigiderul, am adunat ingredientele disponibile, fara mult discernamant
Disponibil:
- Riesling de Jidvei, 2 sticle (folosit una si jumate pt ciorba, restul in interes personal)
- pulpa de curcan, cu os, congelata (de mine, ca a fost proastapa)
- un piept de pui tip Hormonel Antibiotic, bine dopat, din comertul socialist
- legume: 4 morcovi, 2 ceape , juma' de telina, o albitura, o mana de fasole verde congelata, o ceasca de orez
- cativa catei de usturoi
- bors, cca 1.5 litri (am crezut ca cei 0.5 lipsa ma vor drege)
- 2 linguri de ulei de masline
- 4 oo (oua de taran, de fapt)
- condimente sau asimilabile: Vegeta, cimbru. rozmarin, piper, sare
- patrunjel proaspat
- oala "minune" (pt profani, oala cu presiune) si vas de Jena
Executie:
1. Ciorba
- pulpa de curcan cu cca o sticla si jumate de vin, o lingura de Vegeta, cimbru si o lingura de ulei, la fiert 20 de minute in oala minune (adica, 20" dupa ce a inceput sa fasaie)
- scos pulpa si un polonic de vin fiert
- adaugat cca 2 litri de apa si restul de chestii maruntite cum a dat D-zeu (ceapa, morcov, telina, albitura si piept pui) si fiert inca 15 min la presiune (deci, 15" dupa ce a reinceput sa sfaraie)
- scos capacul, adaugat borsul incalzit, fasolea si orezul,
- scos 2 polonice zeama si puse la racit
- ouale batute cu sare si amestecate cu zeama scoasa si racita, apoi inglobate in ciorba
- dupa cca 15 minute de la adaugarea orezului, oprit focul si pus patrunjelul
Rezultat beton.
2. Curcanul la cuptor
- carnea rezultata, unsa cu ulei, rozmarin, cimbru, sare, piper pusa in vasul de Jena impreuna cu polonicul de vin fiert oprit de la ciorba, la 200 de grade
- frecvent stropita cu sosul din vas si dupa 30 min intoarsa
- dupa 15 minute acoperita si stins cuptorul
Au mancat ai mei de s-au spart.
Iar mie mi-a trebuit apoape o saptamana ca sa reconstitui cum am facut...
sau, mai precis,
Ciorba de curcan cu vin si pulpa de curcan la cuptor.
Trebuie sa precizez ca au avut un succes mai mult decat remarcabil !
Considerent general:
- retetele care nu contin vin (macar un pahar pentru executant), nu exista
Deci:
Duminica trecuta, intr-o prelungita dispozitie bahica si dupa declaratia ferma in fata prietenilor cum ca voi executa o ciorba, am asteptat sa-mi adoarma familionul (si mai ales cainele, ca sa nu ma 'nervez si sa-l scap in ciorba) si m-am apucat de treaba.
Dupa ce am deschis frigiderul, am adunat ingredientele disponibile, fara mult discernamant
Disponibil:
- Riesling de Jidvei, 2 sticle (folosit una si jumate pt ciorba, restul in interes personal)
- pulpa de curcan, cu os, congelata (de mine, ca a fost proastapa)
- un piept de pui tip Hormonel Antibiotic, bine dopat, din comertul socialist
- legume: 4 morcovi, 2 ceape , juma' de telina, o albitura, o mana de fasole verde congelata, o ceasca de orez
- cativa catei de usturoi
- bors, cca 1.5 litri (am crezut ca cei 0.5 lipsa ma vor drege)
- 2 linguri de ulei de masline
- 4 oo (oua de taran, de fapt)
- condimente sau asimilabile: Vegeta, cimbru. rozmarin, piper, sare
- patrunjel proaspat
- oala "minune" (pt profani, oala cu presiune) si vas de Jena
Executie:
1. Ciorba
- pulpa de curcan cu cca o sticla si jumate de vin, o lingura de Vegeta, cimbru si o lingura de ulei, la fiert 20 de minute in oala minune (adica, 20" dupa ce a inceput sa fasaie)
- scos pulpa si un polonic de vin fiert
- adaugat cca 2 litri de apa si restul de chestii maruntite cum a dat D-zeu (ceapa, morcov, telina, albitura si piept pui) si fiert inca 15 min la presiune (deci, 15" dupa ce a reinceput sa sfaraie)
- scos capacul, adaugat borsul incalzit, fasolea si orezul,
- scos 2 polonice zeama si puse la racit
- ouale batute cu sare si amestecate cu zeama scoasa si racita, apoi inglobate in ciorba
- dupa cca 15 minute de la adaugarea orezului, oprit focul si pus patrunjelul
Rezultat beton.
2. Curcanul la cuptor
- carnea rezultata, unsa cu ulei, rozmarin, cimbru, sare, piper pusa in vasul de Jena impreuna cu polonicul de vin fiert oprit de la ciorba, la 200 de grade
- frecvent stropita cu sosul din vas si dupa 30 min intoarsa
- dupa 15 minute acoperita si stins cuptorul
Au mancat ai mei de s-au spart.
Iar mie mi-a trebuit apoape o saptamana ca sa reconstitui cum am facut...
Numai sms la 0728.116.868