Punctajul Subiectului:
  • 0 Vot(uri) - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Florin DinuMi-am luat prima rulota... primele infiltratii..
#31
@Niky Radu , doresc sa spun ca, la rulote, ca si la masini, defectiunile pot aparea si dupa ce proprietarul a cumparat bunul, neinsemnand ca bunul a avut vreun viciu. 

Eu ma uit pe unde imi bag (ne bagam) rulota cand iesim la padure, la un off-camping si-mi dau seama ca drumurile astea ale noastre nu aduc nimic bun rulotelor care nu sunt off-road. 

Rulotele folosite in Romania ar trebui (facute) sa reziste drumurilor noastre (pseudo-drumurilor) pline de gropi, denivelari, hartoape, etc...
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
Raspuns
#32
Eu am rulota de 3 saptamani. Am facut un singur drum cu ea, 100% pe asfalt.. poate am luat 2 3 gropi dar nu cred ca e posibil sa fi aparut acele lufturi intre panouri din cauza mea.
Eu sincer nici nu am vrut sa spun de la cine am luat rulota, stiam ca dl Niky frecventeaza forumurile si am zis sa imi asum lipsa de vigilenta de la verificarea rulotei inainte de achizitie. Mi-a placut foarte mult rulota si m-am aruncat ca fata mare.....
M-a intrigat insa cand am vazut ca a intrat aici si mi-a explicat ca e posibil sa fie varza rulota dupa poze si ca reparatia e super sofisticata si costisitoare si o sa ma ingrop cu rulota.. ca el a vandut o rulota in pierdere din cauza asta... fara sa isi dea seama ca rulota mea e fix a lui vanduta cu cateva zile inainte....
Corect era sa imi spuna ca a avut o problema rulota dar a reparat o el si garanteaza pt asta.. dar asta e...

Am sa incerc sa o desfac sa vad despre ce e vorba .. incredere am avut o data in dl Niky... increderea se castiga dar cand se pierde... pierduta ramane... in cazul nostru increderea a valorat 100 200 euro cat as fi cerut probabil discount daca vedeam problema...

Important este ca am bagat un aparat cu termoviziune in ea si pare uscata complet, cred ca este reparata recent si nu a intrat momentan apa dar totusi panoul frontal nu are deloc stabilitate, e prea flexibil in intregime si pe alocuri cred ca s-a montat tapet direct pe vata (exemplu unde mi a intrat degetul prin placajul care nu e)... e fisurata fata de plastic a rulotei... e clar ca are o problema la structura.... pana nu o desfac insa nu mai spun nimic... macar sa ma linistesc...



Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Raspuns
#33
Sa stii ca rulota de care vorbea Niky nu e asta, stiu povestea! Rulota a fost pana la urma reparata, ca doar sunt fiare (lemne) nu organe, si se pot repara. A fost probabil vanduta "in pierdere" pentru ca probabil a costat mai mult reparatia decat a fost adaosul, dar, uneori se mai intampla si din astea. Si nu doar la vanzarea de rulote.

Iti doresc multa bafta in repararea rulotei si poate faci si niste poze sa putem sa vedem si noi cum a decurs reparatia.
Homo homini lupus
--------------------------------------
Incercati sa ma sunati, daca nu raspund, imi verific mailul cel putin de 3 ori pe zi: oneminute[pe]gmail[punct]com

Bere
[-] Pentru aceasta postare, Cristi a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Dinu
Raspuns
#34
Vreau sa subliniez un lucru, pentru ca deseori am observat confuzia asta:
Infiltratiile permit patrunderea apei in interiorul peretilor, cauzand putrzirea elementelor din lemn. Dupa un timp, apa infiltrata dispare, dar lasa urme (lemn putrezit).
Masurand umiditatea cu diverse aparate poti vedea doar ca este scazuta, insa asta nu inseamana ca structura nu este afectata. Ba chiar pot spune ca un lemn afectat de putregai se usuca mai repede decat unul neafectat, unde fibrele sunt dese, iar capilaritatea retine apa un timp mai indelungat.
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
Raspuns
#35
@e-1 ..."Infiltratiile permit patrunderea apei in interiorul peretilor, cauzand putrzirea elementelor din lemn."...corect..."Dupa un timp, apa infiltrata dispare, dar lasa urme (lemn putrezit)."..incorect, daca nu se intervine corect pe reparatie apa infiltarata nu dispare !...daca se face reparatia corecta, cu schimbarea structurii, nu mai exista infiltratie si nu mai exista urme. Mai repet inca o data, mai bine joci sah de pe margine decat daca ai fi la masa. Ti-ai mai dat o data cu parerea ca ar fi trebuit sa pun baghete orizontale dintr-o bucata, tare as fi curios cum pui o scandura dreapta in 3 unghiuri diferite !...nu ai studiat pozele ca sa-ti dai cu parerea. Faptul ca am ajuns sa te contrazic si viceversa, nu inseamna ca eu sunt mai bun ca tine sau invers. Eu am un avantaj ca am "deschis" aceasta rulota si am vazut cum a facut-o constructorul si am reprodus in mod identic structura iar tu ai o experienta sau nu, cu alte rulote. Nu toate sunt la fel. Vezi prima poza, este starea originala facuta de fabricant. Vata minerala e lipita de peretele interior, exact am lipit-o si eu dupa schimbarea a 90% a peretilor. Ca ar fi trebuit alte materiale !...nu stiu ce sa zic, cumpara-ti o rulota noua, desfa-o si fa reclamatii la fabricant ca nu sunt materialele dorite. Rulota asta are 18 ani cu pal-ul ala care il reclami si a fost restaurata tot cu pal (acea polita), imi doresc sa mai tina inca 18 cu materialele inlocuite in mod identic ca cele date jos.
Ce vreau sa subliniez, hai sa ne spunem un punct de vedere doar daca am reparat ceva asemanator. La teorie sunt multi cunoscatori, practica ne omoara....
E randul meu sa-ti spun , sa nu te superi pentru observatii...cine isi mai da cu parerea trebuie sa aibe experienta unei reparatii, a unui panou frontal semirotund, la un panou drept vad ca esti cunoscator !

Daca te superi...dau o bere !
Raspuns
#36
Tot urmaresc topicul si tare ma roade sa fac o apreciere sau mai de graba as pune o intrebare  .
 
 Avem colegi care sa aibe expertiza de a repara structuri rulota si subliniez STRUCTURI ? Si asta cu tot ce inseamna autorizatie, cursuri sau alte dovezi care sa ateste calificarea in acest tip de lucrari ,sau se fac lucrari asa gen DIY?
 
 Va multumesc anticipat pentru raspuns.


 ivanescu_udar@yahoo.com
 0745155292
[-] Pentru aceasta postare, Radu Ivanescu a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • Florin Dinu
Raspuns
#37
(Ultima modificare: 04-13-2017, 07:23 AM de catre: Florin Dinu.) -->
(04-13-2017, 06:33 AM)Radu Ivanescu A scris: Tot urmaresc topicul si tare ma roade sa fac o apreciere sau mai de graba as pune o intrebare  .
 
 Avem colegi care sa aibe expertiza de a repara structuri rulota si subliniez STRUCTURI ? Si asta cu tot ce inseamna autorizatie, cursuri sau alte dovezi care sa ateste calificarea in acest tip de lucrari ,sau se fac lucrari asa gen DIY?
 
 Va multumesc anticipat pentru raspuns.
La noi in tara nu mai exista nici o scoala de meserii... despre o scoala de specialisti in structuri de lemn pt rulote nici nu se poate pune problema.


Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk

(04-13-2017, 01:24 AM)Niky Radu A scris: @e-1 ..."Infiltratiile permit patrunderea apei in interiorul peretilor, cauzand putrzirea elementelor din lemn."...corect..."Dupa un timp, apa infiltrata dispare, dar lasa urme (lemn putrezit)."..incorect, daca nu se intervine corect pe reparatie apa infiltarata nu dispare !...daca se face reparatia corecta, cu schimbarea structurii, nu mai exista infiltratie si nu mai exista urme. Mai repet inca o data, mai bine joci sah de pe margine decat daca ai fi la masa. Ti-ai mai dat o data cu parerea ca ar fi trebuit sa pun baghete orizontale dintr-o bucata, tare as fi curios cum pui o scandura dreapta in 3 unghiuri diferite !...nu ai studiat pozele ca sa-ti dai cu parerea. Faptul ca am ajuns sa te contrazic si viceversa, nu inseamna ca eu sunt mai bun ca tine sau invers. Eu am un avantaj ca am "deschis" aceasta rulota si am vazut cum a facut-o constructorul si am reprodus in mod identic structura iar tu ai o experienta sau nu, cu alte rulote. Nu toate sunt la fel. Vezi prima poza, este starea originala facuta de fabricant. Vata minerala e lipita de peretele interior, exact am lipit-o si eu dupa schimbarea a 90% a peretilor. Ca ar fi trebuit alte materiale !...nu stiu ce sa zic, cumpara-ti o rulota noua, desfa-o si fa reclamatii la fabricant ca nu sunt materialele dorite. Rulota asta are 18 ani cu pal-ul ala care il reclami si a fost restaurata tot cu pal (acea polita), imi doresc sa mai tina inca 18 cu materialele inlocuite in mod identic ca cele date jos.
Ce vreau sa subliniez, hai sa ne spunem un punct de vedere doar daca am reparat ceva asemanator. La teorie sunt multi cunoscatori, practica ne omoara....
E randul meu sa-ti spun , sa nu te superi pentru observatii...cine isi mai da cu parerea trebuie sa aibe experienta unei reparatii, a unui panou frontal semirotund, la un panou drept vad ca esti cunoscator !

Daca te superi...dau o bere !
Am luat decizia ca dupa paste sa desfac toata fata panoului frontal (placata cu 3 materiale diferite si cu lufturi intre panouri) si sa il inlocuiesc cu o singura fata, sa nu mai fie locuri unde tapetul sa fie lipit pe vata, si sa lipesc un singur model de tapet pe toata fata. Vu ocazia desfacerii voi vedea si starea structurii de lemn. Sper sa fie ok dar ma ingrijoreaza totusi faptul ca am carcasa de plastic de la exterior crapata la un maner si imi e putin teama sa nu fie de la structura de rezistenta a peretelul frontal.
Mi se pare rulota mult prea impecabila in rest sa nu merite sa fac aceasta investitie. Sper sa iasa bine. Am sa va tin la curent.

Trimis de pe al meu SM-G925F folosind Tapatalk
Raspuns
#38
@Radu Ivanescu 

Fara falsa modestie, ma consider un bun reparator de structuri. Am ceva experienta si mai ales bun simt tehnic. Nu lucrez dupa ureche, iar ceea ce fac, fac din pasiune. Fiecare lucrare este o noua provocare, mereu incerc sa fac mai bine decat data trecuta. Nu as putea trai din reparatii rulote. Am mai spus-o, o reparatie de calitate este extrem de costisitoare, iar piata noastra nu-si permite. 
In ceea ce priveste diplomele sau certificarile internationale, am serioase indoieli. Acestea se dau de regula dupa absolvirea unui (scurt) curs platit, in care ai putea invata cateva notiuni generale. De-a lungul timpului s-au construit diverse modele de rulote, s-au folosit diverse solutii tehnice, materiale etc, ma indoiesc ca le-ar putea prezenta cineva pe toate. Cursurile astea le fac de regula producatorii care doresc sa vanda niste produse (materiale sau piese de schimb). In schimb, un bun meserias, cu simt tehnic, va putea reconditiona orice structura, ba chiar ar putea face ceva mai bun decat a prevazut producatorul la vremea respectiva. Din nefericire mai sunt foarte putini in Romania, iar peste cativa ani vor fi si mai putini. Priviti la copiii si tinerii de azi, ei sunt viitorul.

In alta ordine de idei, va rog scrieti corect in limba romana:

@Niky Radu 

"Rulota asta are 18 ani cu pal-ul ala care il reclami..."


@Radu Ivanescu 
"colegi care sa aibe expertiza..."
Expertiza e altceva, in contextul asta se foloseste experienta. Din pacate, deseori se traduce cuvant cu cuvant din limba engleza, uitand de cuvintele pe care le avem in limba noastra.

@Niky Radu + @Radu Ivanescu 
Nu este corect "sa aibe", ci "sa aibã" este conjugarea corecta a verbului a avea
Munca ne fură timpul, banii ne fură mintea...
[-] Pentru aceasta postare, e-1 a primit Likeuri de la 1 utilizator
  • SERGHEIDIN
Raspuns
#39
@ e-1 Ma bucur ca nu m-ai contrazis cu observatiile pe care ti le-am facut si mi-ai gasit cateva exprimari gresite. Per total sunt convins ca m-am facut inteles. Sa restaurezi un lucru in starea originala , nu inseamna sa vii cu metode romanesti de reparatii, gen sa punem pivoti de Dacie la un Mercedes, daca tot se "potriveste" . Restaurarea inseamna sa o aduci la conditia originala de fabrica. Pe cat de bun vorbitor de limba romana esti, nu ai reusit sa "citesti" din poze, starea originala si starea restaurata ulterior. Ai reusit sa convingi noul proprietar sa-si desfaca rulota pe baza eronata a supozitiilor tale. Macar daca Florin e decis sa desfaca rulota din nou, din bun simt, daca priceputu' care lucreaza la ea, nu reuseste sa puna  baghete/scanduri drepte si placaj dintr-o bucata, ar trebui sa-i platesti manopera...asta ca un cost suplimentar, invatatura de minte, sa vorbesti doar daca ai mai desfacut acest tip de rulota. 

NU se poate pune perete dintr-o bucata !
NU se pot pune baghete drepte !
Raspuns
#40
(Ultima modificare: 04-13-2017, 04:19 PM de catre: Niky Radu.) -->
@Florin...imi pare rau de fisura de la maner, nu stiam de ea. De regula, pe viitor, si e valabil si pentru altii...incercati sa pozitionati rulota cat mai aproape de locul de parcare, cu masina. Tragand de un maner sa manevrezi o tona nu este recomandat. Recomandat ar fi ca rulota sa fie manevrata de cel putin 2 persoane, unul sa fie in spate. Pe asfalt nu e o problema dar pe iarba, cu movilite ridicate de pamant, pe pietris ,niciodata nu recomand sa tragi rulota doar de un maner. Acel maner e prins in 2 suruburi de structura de lemn...este ca si cum daca ai fi cazut intr-o groapa si esti ajutat sa iesi, intinde doar un deget si vezi ce se intampla, daca doar cu un deget poti trage dupa tine greutatea corporala, sa poti iesi din groapa !...asa si cu manerul care "poti" trage 1 tona !
Peretele frontal e schimbat aproape in totalitate cu acelasi tip de placaj, doar o mica bucata, mai exista din placajul original. Deci are doar 2 tipuri de placaje, nu 3 !
Studiaza putin peretii laterali si vei observa ca din 2 in 2 metri (sau mai mult) vei gasi un scotch care imita colantul pus pe pereti. Acest scotch ascunde vizual imbinarile peretilor, deoarece un perete nu are placajul dintr-o bucata, nici o rulota nu are asa ceva. Acest scotch ar fi solutia de a ascunde imbinarile si la placajul din fata, si exista la placajul vechi, dar am preferat sa nu pun pentru ca iesea prea mult in evidenta, nu am gasit nimic asemanator cu, culoarea placajului. NU se poate pune un placaj dintr-o bucata, bucatile care sunt pe rulota au fost reproduse dupa cele vechi, imbinarile dintre ele erau acoperite cu scotch.
Eu te sfatuiesc sa nu o mai desfaci, in starea actuala nu este decat un defect vizual, cu acea gaura facuta cu degetul. Nu intra apa si nici nu va intra in viitor apa.
Referitor la fisura, pune un scotch provizoriu acolo, nu e pericol ca apa sa intre in interior, acolo cred ca e numai spatiul de la butelii, iar  podeaua e din plastic, asta pana vei lua o decizie cu modul de reparare.
Raspuns


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 4 Vizitator(i)