Punctajul Subiectului:
  • 1 Vot(uri) - 5 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciprian RoscaCum alegeţi o rulotă
#1
(Ultima modificare: 01-26-2016, 06:55 PM de catre: Ciprian Rosca.) -->
Rulota este o alternativă a unei vacanţe cu cortul, ieftină şi mult mai confortabilă. Tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă concediile în rulotă, pornind la drum oriunde îşi doresc, fără grija rezervării unei camere, în orice perioadă a anului, pe propriile trasee alese.
Rulotele pot deveni case de vacanţă ideale, uşor de mutat în destinaţia preferată şi numai bune de făcut un circuit turistic pe roţi.
Dotările minime pentru o rulotă de două persoane includ loc de dormit, aragaz, frigider, toaletă, chiuvetă, dar mai poate fi dotată cu cabină de duş, boiler pentru încălzit apa , aer condiţionat şi alte utilităţi.

Cum alegeţi o rulotă.
Înainte de a alege o rulotă, trebuie să vă gândiţi ce maşină aveţi şi care sunt posibilităţile de tractare. Tot ce trebuie să faceţi este să vă uitaţi în talonul maşinii şi să vedeţi cât poate tracta maşina dvs. Legislaţia prevede clar: vehiculul trăgător trebuie să fie mai greu decât rulota.
Consumul este cu 30% mai mare atunci când aveţi rulota legată de autoturism. Astfel, dacă automobilul dvs. consumă în mod normal 6 litri la 100 km, când trage o rulotă va „înghiţi” cu doi litri mai mult.
Puteţi cumpăra de asemenea o autorulotă. Costă ceva mai mult, dar se conduce mai uşor. Deci, luaţi în calcul şi posibilitatea asta, apoi să o transformaţi în consumator de GPL. O variantă şi mai economică de consum.

Cum alegeţi o rulotă - Verificaţi greutatea
Unele rulote mari sunt montate pe şasiuri cu limită de greutate. Interesaţi-vă de această limită înainte de a adăuga o familie compusă din mai mult de patru persoane si de a încărca interiorul . Vehiculele foarte încărcate devin instabile, deci aveţi grijă la acest aspect.

Cum alegeţi o rulotă - Dimensiuni
De regulă, cu cât o rulotă este mai mare, cu atât e mai grea. Iar, după cum am mai spus, masa rulotei nu trebuie să depăşească masa automobilului. O rulotă scoasă la vânzare trebuie să specifice numărul de persoane pe care le poate găzdui în paturi.

Cum alegeţi o rulotă - Verificaţi dotările
În cazul în care va hotărâţi să achiziţionaţi o rulotă la mâna a doua, iată ce trebuie să verificaţi:
  • Verificaţi tot ceea ce ţine de sistemul de alimentare cu gaz. De integritatea ţevilor, furtunelor, regulatoarelor, robineţilor, arzătoarelor, depinde viaţa dvs. şi securitatea rulotei.
  • Verificaţi funcţionarea frigiderului pe toate cele trei sisteme de alimentare (12V, 220V şi gaz).
  • Repararea agregatului de răcire este foarte costisitoare şi de multe ori chiar imposibilă.
  • Verificaţi cuptorul şi sistemul de aer condiţionat (unde este cazul)
  • Ca şi în cazul frigiderului repararea poate costa mult, deci aveţi răbdare să vedeţi cuptorul cald şi aerul rece.
  • Verificaţi etanşeitatea toaletei. Cu clapeta de evacuare închisă, turnaţi apă în vasul de WC şi urmăriţi după 15 minute dacă nivelul apei a scăzut. Un nivel scăzut indică faptul că garnitura dintre vas şi tank nu este etanşă, deci puteţi avea mirosuri neplăcute în rulotă provenite din tankul de dejecţii.
  • Verificaţi punctele „moi” ale podelei. Este una din „bolile” grave ale unei rulote, deci verificaţi în special în zona băii şi a bucătăriei ca podeaua să nu se simtă moale când călcaţi.
  • O podea moale indică faptul că din cauza infiltraţiilor exterioare, de la baie/duş sau din cauza unor furtune de apă sau scurgeri, podeaua a putrezit. Atenţie mare înlocuirea este foarte dificilă şi costisitoare.
  • Verificaţi dacă există spaţii neetanşe şi infiltraţii. Se verifică plafonul, încheieturile, garniturile şi chederele. Dacă în jurul lor există mucegai, pete de la infiltraţii sau este revopsit, există posibilitatea ca apa să fi pătruns deja în interior cu consecinţe nefaste pentru rulotă.
  • Verificaţi tot: uşi, lămpi, mese, dulapuri, tot. Absolut tot ceea ce are o uşă, un mâner,un robinet, un buton, o cheie, trebuie verificat temeinic să funcţioneze să se deschidă uşor, să se închidă ferm.
Cum alegeţi o rulotă - Verificaţi starea exterioară a caroseriei
O caroserie curată fără îndoituri, umflături sau vopsea cojită indică o rulotă bună. Dacă însă la vedere sau sub diverse stickere se ascund lovituri, coroziune sau găuri umplute cu diverse materiale e bine să dezlipiţi stickerul sa să vedeţi cu ce aveţi de-a face.

     Cautati raspunsuri la cat mai multe din intrebari inainte de a cumpara rulota . Nu va lasati fermecati de cuvintele vanzatorului, datoria lui este sa isi vanda produsul, insa banii sunt la voi in buzunar in aceasta faza. Cautati informatii, sfatuiti-va cu altii care au trecut deja prin acest proces de achizitie si care au deja experienta in utilizarea unui RV.
[-] Pentru aceasta postare, Ciprian Rosca a primit Like de la 6 utilizatori
  • costinlipan, Cristi, Florin Smolnicki, George, Ionut1225, Webmaster
Raspuns


Răspunsuri în acest subiect
Cum alegeţi o rulotă - de Ciprian Rosca - 01-26-2016, 06:46 PM
RE: Cum alegeţi o rulotă - de Ionut1225 - 07-09-2021, 06:16 AM
RE: Cum alegeţi o rulotă - de Florin Smolnicki - 07-11-2021, 05:00 PM
RE: Cum alegeţi o rulotă - de SERGHEIDIN - 07-17-2021, 08:44 AM
RE: Cum alegeţi o rulotă - de Ionut1225 - 07-17-2021, 09:25 AM
RE: Cum alegeţi o rulotă - de SERGHEIDIN - 07-17-2021, 11:56 AM

Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)